Στις 17 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εγγραφές για την IPO της Saudi Aramco

Στις 17 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εγγραφές για την IPO της Saudi Aramco
Ποσοστό έως 0,5% των μετοχών της Aramco θα διατεθεί σε ιδιώτες επενδυτές
Ο σαουδαραβικός κρατικός πετρελαϊκός κολοσσός Aramco ανακοίνωσε ότι οι εγγραφές για τη αρχική δημόσια προσφορά του (IPO) θα γίνουν από τις 17 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε η εταιρία.
Η Aramco είχε ήδη ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα τα σχέδιά της για εισαγωγή στο χρηματιστήριο αλλά δεν είχαν γίνει γνωστές λεπτομέρειες.
Στο έγγραφο των 658 σελίδων, η Aramco διευκρίνισε ότι θα κρατήσει ένα μέρος των μετοχών της για θεσμικούς επενδυτές, μεταξύ των οποίων και ξένες επιχειρήσεις, καθώς και για ιδιώτες επενδυτές από τη Σαουδική Αραβία και τον Κόλπο.
Σύμφωνα με το έγγραφο, ποσοστό έως 0,5% των μετοχών της εταιρίας θα διατεθεί σε ιδιώτες επενδυτές ενώ το ποσοστό που θα προορίζεται για τους μεγάλους επενδυτές θα καθοριστεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
Η Aramco δεν ανακοίνωσε το ακριβές ποσοστό που θα διατεθεί μέσω της IPO της μεγαλύτερης πιθανόν παγκοσμίως,
Σύμφωνα με πηγή με γνώση του θέματος, η αποτίμηση της εταιρίας μπορεί να αγγίξει το 1,5-1,7 δισεκ. δολάρια --η μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο.
Η Aramco θα καθορίσει στις 17 Νοεμβρίου ένα εύρος τιμής για τις μετοχές της αλλά η τελική τιμή θα καθοριστεί στις 5 Δεκεμβρίου μια ημέρα αφού ολοκληρωθεί η περίοδος εγγραφών.
Η Aramco, που παράγει περίπου το 10% του παγκόσμιου πετρελαίου, θεωρείται πυλώνας της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS