Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησε κατά -1,4% η βιομηχανική παραγωγή σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο 2019

Βρετανία: Υποχώρησε κατά -1,4% η βιομηχανική παραγωγή σε ετήσια βάση, τον Σεπτέμβριο 2019
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε πτώση της τάξεως του -0,3%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (11/11) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας υποχώρησε κατά -1,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -1,8% τον Σεπτέμβριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια πτώση θα περιοριστεί στο -1,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,3% έναντι πτώσης -0,7% τον Αύγουστο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,1%.
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε κατά -0,4% σε μηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη πτώση για την παραγωγή ηλεκτρισμού και αερίου διαμορφώθηκε στο -0,5%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η μεταποιητική παραγωγή υποχώρησε επίσης κατά -1,4%, ενώ η παραγωγή ηλεκτρισμού και αερίου σημείωσε πτώση της τάξεως του -1%.
Για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2019, η μεταποιητική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς η πτώση που σημειώθηκε σε 8 από τους 13 υποτομείς του κλάδου αντιστάθμισε την άνοδο της τάξεως του +6,2% που σημειώθηκε στην παραγωγή εξοπλισμού μεταφορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης