Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης: Δεν μπορεί να γίνει εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ με μαντζούνια και ευχές

Χατζηδάκης: Δεν μπορεί να γίνει εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ με μαντζούνια και ευχές
«Δεν υπάρχουν περιθώρια για την κυβέρνηση να φύγει από τις θέσεις της, που ήταν και θέσεις που τις ενέκρινε ο ελληνικός λαός» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης
Του σχεδίου της κυβέρνησης για την εξυγίανση της ΔΕΗ υπεραμύνθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.
Όπως ανέφερε μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, η άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στην ΔΕΗ σε συνδυασμό με τον περιορισμό του αριθμού των εργαζομένων, οδηγούν σε εκσυγχρονισμό και μείωση του κόστους της επιχείρησης.
Σε ερώτηση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΓΕΝΟΠ, ο υπουργός τόνισε: «Θα δούμε ποιες απεργιακές κινητοποιήσεις θα κάνουν κι ούτε εγώ θέλω τώρα να κάνω σχόλια σε αποφάσεις που δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί.
Πάντως, η κυβέρνηση έχει μιλήσει με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να γίνει εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ- για να αντέξει στον ανταγωνισμό- με μαντζούνια και ευχές.
Επομένως, δεν υπάρχουν περιθώρια για την κυβέρνηση να φύγει από τις θέσεις της, που ήταν και θέσεις που τις ενέκρινε ο ελληνικός λαός».
Επανέλαβε δε, ότι η εθελουσία της ΔΕΗ θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενη, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σχετικά με την προοπτική εφαρμογής ανάλογης πολιτικής και στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι έχει συσταθεί διυπουργική επιτροπή και σημείωσε: «Σίγουρα χρειάζεται ένας εκσυγχρονισμός των ΔΕΚΟ, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία.
Τώρα, ποια μορφή θα πάρει αυτός ο εκσυγχρονισμός εξαρτάται και από την ιδιαιτερότητα κάθε επιμέρους ΔΕΚΟ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης