Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα των τραπεζών…. υψηλής εμπιστευτικότητας

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα των τραπεζών…. υψηλής εμπιστευτικότητας
Τα στοιχεία που βρέθηκαν στους υπολογιστές των τραπεζών και δεν αφορούν θέματα εναρμονισμένων πρακτικών θα πρέπει να διαγραφούν ώστε να προστατευθεί η αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος
Το bankingnews από την πρώτη στιγμή του show της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις ελληνικές τράπεζες δεν εστίασε στο εάν υφίστανται ή όχι ζητήματα εναρμονισμένων πρακτικών αλλά εάν τα στελέχη της Επιτροπής απέκτησαν πρόσβαση σε πλειάδα στοιχείων απορρήτων ή υψηλής εμπιστευτικότητας.
Το μεγάλο ζήτημα λοιπόν είναι πως θα γίνει η διαχείριση όλων αυτών των τραπεζικών μυστικών.
Θα κρατηθούν μυστικά επειδή δεν αφορούν το ζήτημα των εναρμονισμένων πρακτικών ή θα βγουν στην φόρα… σαν τις κασέτες παλιά στην Ομόνοια με τις υποκλοπές.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στους υπολογιστές των τραπεζιτών, στα αρχεία, στα emails κ.α. θα υπάρχουν στοιχεία και πληροφορίες για εταιρίες, για στρατηγικές, για τον ανταγωνισμό που η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα τα βάλλει σε μια άκρη επειδή δεν αφορούν το αντικείμενο των εφόδων που πραγματοποίησε ή θα συντάξει μια έκθεση για να καταλήξει στα χέρια άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων… υψηλότερα της Επιτροπής Ανταγωνισμού;
Το ζήτημα αυτό είναι και το πιο σοβαρό.
Τα στοιχεία που βρέθηκαν στους υπολογιστές των τραπεζών και δεν αφορούν θέματα εναρμονισμένων πρακτικών θα πρέπει να διαγραφούν ώστε να προστατευθεί η αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος και οι τραπεζίτες να μην πέσουν θύμα εκβιασμών.

Γιατί δεν έβγαλε ακόμη ανακοίνωση η Ελληνική Ένωση Τραπεζών;

Στις 11 Νοεμβρίου 2019 αναμενόταν ανακοίνωση από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για την υπόθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αλλά αποφασίστηκε τελικώς να μην εκδοθεί δελτίο τύπου.
Ο λόγος μάλλον γιατί οι Πρόεδροι της Ένωσης δεν ήθελαν να οξύνουν άλλο τα πνεύματα με την κυβέρνηση.
Πάντως μια ανακοίνωση έπρεπε να υπάρξει για λόγους θεσμικής προστασίας.

Όχι δεν ήταν ο Χάρης Καρώνης η αιτία...

Πολλοί άμεσα ή έμμεσα υποστηρίζουν ότι υποκινητής όλου αυτού του show της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν ο Χάρης Καρώνης  του συστήματος πληρωμών Viva.
Ενώ είναι αλήθεια ότι έχει υπάρξει καταγγελία στο παρελθόν από την Viva για τις πρακτικές των τραπεζών, ωστόσο η εντολή για την έφοδο στις τράπεζες προήλθε από πολύ συγκεκριμένο κέντρο εξουσίας.
Ο τρόπος που συντονίστηκε το show αποδεικνύει ότι το κέντρο που έδωσε την εντολή ήταν πολύ ισχυρό και προφανώς μόνο μια κυβέρνηση μπορεί να έχει εξουσία σε ένα κρατικό θεσμό….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης