Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nordea: Η Fed θα μειώσει το εύρος του νέου QE – Οι επενδυτές οφείλουν να προετοιμαστούν

tags :
Nordea: Η Fed θα μειώσει το εύρος του νέου QE – Οι επενδυτές οφείλουν να προετοιμαστούν
Η Fed θα ανακοινώσει επισήμως στις 14/11 τα ακριβή ποσά που προτίθεται να δαπανήσει για την αγορά assets εντός των επόμενων 30 ημερών
Την εκτίμηση ότι η Fed εντός της τρέχουσας εβδομάδας, στις 14/11, θα ανακοινώσει ουσιαστικά τη μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης εκφράζει σε report της η Nordea.
Όπως αναφέρει οι περισσότεροι επενδυτές θεωρούν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό τις αγορές περιουσιακών στοιχείων, με εκτίμηση ότι ο ισολογισμός της θα αυξηθεί κατά 390 έως 510 δισ. δολάρια έως τον Απρίλιο του 2020 ή ακόμη και τα τέλη Ιουνίου 2020.
Ως γνωστόν όταν η Fed εφαρμόζει πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όπως δείχνει και το γράφημα που ακολουθεί, όλοι είναι ευτυχείς και οι τιμές των assets ενισχύονται.

Βάσει του προγράμματός της η Fed θα ανακοινώσει στις 14/11 τα ακριβή ποσά τα οποία σκοπεύει να δαπανήσει για την αγορά assets εντός του επόμενου μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι όταν η τράπεζα ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα ξεκινήσει νέες αγορές, ταυτόχρονα έδωσε στη δημοσιότητα και το πρόγραμμα αυτών των αγορών μεταξύ για την περίοδο από 15/10 έως και 14/11/2019

Οι αναλυτές της Nordea εκτιμούν ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των μηνιαίων αγορών assets και όχι σε αύξησή τους, κάτι για το οποίο θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι οι επενδυτές και φυσικά θα πρέπει να επανεξετάσουν τη βάση στην οποία στηρίζουν τις επιλογές τους, η οποία δεν είναι άλλη από το ότι η Fed είναι πρόθυμη κάθε μήνα να προχωρά σε πλουσιοπάροχες αγορές περιουσιακών στοιχείων.

Όσο για την εν γένει πορεία των αγορών οι αναλυτές της Nordea τονίζουν ότι το θέμα των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα συνεχίσει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και σε πολλές περιπτώσεις ισχύει η γνωστή ρήση των έμπειρων επενδυτών: «Αγόρασε στη φήμη και πούλα στην είδηση».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης