Συνελήφθη Δανός τζιχαντιστής στην Κοπεγχάγη μετά την έκδοσή του από την Τουρκία

Συνελήφθη Δανός τζιχαντιστής στην Κοπεγχάγη μετά την έκδοσή του από την Τουρκία
Έφυγε από τη Δανία για τη Συρία το 2013, προκειμένου να ενταχθεί στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης ΙΚ, τραυματίστηκε σοβαρά σε μια βομβιστική επίθεση στη Συρία, στις αρχές του 2017 και έκτοτε βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο
Ένας 28χρονος Δανός, που εκδόθηκε από την Τουρκία σήμερα Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, συνελήφθη μόλις έφθασε στη Δανία, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές.
Ο άνδρας αναμένεται αύριο να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου στην Κοπεγχάγη, προκειμένου να αποφασιστεί η προφυλάκισή του, ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.
Δανέζικα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι πρόκειται για τον Ahmend Salem al Hadj, που έχει γεννηθεί στο 'Ωρχους της Δανίας.
Έφυγε από τη χώρα του για τη Συρία το 2013, προκειμένου να ενταχθεί στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Έναν χρόνο μετά, καταδικάστηκε ερήμην στη Δανία για τρομοκρατία, με τις αρχές να εκδίδουν σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Ο Al Hadj τραυματίστηκε σοβαρά σε μια βομβιστική επίθεση στη Συρία, στις αρχές του 2017 και έκτοτε βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο.
Ο ίδιος πήγε, στη συνέχεια, στην Τουρκία μαζί με τη σύζυγό του, από τη Συρία, και τα δύο παιδιά τους.
Συνελήφθησαν στην πόλη Κιλίς, στην τουρκική μεθόριο, τον Δεκέμβριο του 2017.
Στην Τουρκία, ο Al Hadj είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών και δύο μηνών, όμως αφέθηκε ελεύθερος υπό δικαστική επιτήρηση και κρατείτο σε ένα κέντρο διαμετακόμισης από φέτος το καλοκαίρι, όπως μεταδίδει το δανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο DR.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS