Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πετύχει – Το αναγνωρίζει και ο πιο κακόπιστος

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πετύχει – Το αναγνωρίζει και ο πιο κακόπιστος
Εάν υπάρχει η Κίνα στρατηγικά στην Ελλάδα, το οφείλει στη ΝΔ είπε ο κ.Γεωργιάδης
Την θέση ότι ακόμα και ο κακόπιστος αναγνωρίζει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πετύχει διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πετύχει και ακόμα και ο πιο κακόπιστος θα το αναγνωρίσει.
Σε διάστημα 120 ημερών πετύχαμε δύο πράγματα, υπογράψαμε με τις ΗΠΑ την αναβάθμιση των σχέσεων σε στρατηγικό επίπεδο και ταυτόχρονα εμβαθύναμε τις σχέσεις μας με την Κίνα.
Το άνοιγμα των σχέσεων ξεκίνησε από τον Κώστα Καραμανλή και τη ΝΔ το 2006.
Εάν υπάρχει η Κίνα στρατηγικά στην Ελλάδα, το οφείλει στη ΝΔ» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Γεωργιάδης.
Ερωτηθείς για την κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι «η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και η είδηση των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων με μαζικές απελάσεις θα αποτελέσουν την ειδοποιό διαφορά μεταξύ των δύο κυβερνήσεων».
«Για να συμβεί αυτό χρειάζονται να γίνουν κάποιες διαδικασίες, οι οποίες θα είναι σύννομες με το νομικό πλαίσιο» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος σε ερώτηση για το τι είπε με τον Αλέξη Τσίπρα στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, τόνισε ότι του έκανε εντύπωση η έκταση των φωτογραφιών.
«Είμαστε στο Προεδρικό Μέγαρο μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Σι Τζινπίνγκ και τα έφερε έτσι το πρωτόκολλο να είμαι δίπλα στον Τσίπρα.
Τι περιμένατε να πιαστούμε στα χέρια;
Να βριστούμε για τον Πολάκη;
Να γίνουμε ρεζίλι και στους Κινέζους;
Θεωρώ πολύ σωστό που ο κ. Τσίπρας ήταν παρών χθες και είχαμε μια πολιτισμένη και σωστή συμπεριφορά» είπε ο κ.Γεωργιάδης.
Ερωτηθείς για την προανακριτική και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι «δύο μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής προσπαθούν να επιβάλουν δια του τσαμπουκά την άποψή της στην πλειοψηφία, αυτό δεν σημαίνει ότι τσακωνόμαστε».
«Η κουβέντα στην επιτροπή δεν είναι για τη Novartis είναι για την ελληνική δημοκρατία.
Αν μείνει αδιερεύνητη η υπόθεση ότι ένας υπουργός έστηνε υποθέσεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων, θα μείνει μια γκρίζα ζώνη που θα την καταδιώκει για πάντα» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης