Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μηταράκης: Το α' 3μηνο του 2020 τα αναδρομικά στους συνταξιούχους - Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης

Μηταράκης: Το α' 3μηνο του 2020 τα αναδρομικά στους συνταξιούχους - Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης
Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ξεκαθάρισε ότι ο επανυπολογισμός των συντάξεων δεν θα οδηγήσει σε μείωση συντάξεων
Την πρόθεση της κυβέρνησης, τα αναδρομικά των συνταξιούχων να καταβληθούν το πρώτο τρίμηνο του 2020 εξέφρασε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νότης Μηταράκης.
Όπως σημείωσε είναι προτιμότερο να υπάρξει κάποια καθυστέρηση, προκειμένου οι αποφάσεις που θα ληφθούν να είναι εφαρμόσιμες.
Ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε ότι ο επανυπολογισμός των συντάξεων δεν θα οδηγήσει σε καμία περίπτωση σε μείωση συντάξεων και τόνισε ότι μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο, τα επόμενα χρόνια, η ροπή των συντάξεων θα είναι μόνος προς τα πάνω.
«Είναι δεδομένο ότι ο επανυπολογισμός των συντάξεων δεν πρόκειται να δημιουργήσει αρνητικά αποτελέσματα.
Αντιθέτως θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι δεν εξετάζεται κάποια αλλαγή στα χαμηλότερα χρόνια εργασίας (κάτω των 30-35 ετών), αλλά εξετάζεται μια λογική αύξησης σε συντάξεις όπου αυτό είναι εφικτό.
Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρθηκε στις δύο προτεραιότητες του υπουργείου: τη μείωση κατά 25% των εισφορών και την τήρηση των όσων προβλέπονται για τους συνταξιούχους από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη για το εάν η κυβέρνηση ετοιμάζει δική της ερώτηση προς το ΣτΕ που θα περιλαμβάνει όλη την «ομπρέλα» των απαιτήσεων των συνταξιούχων, ο κ. Μηταράκης απάντησε: «Σας διαβεβαιώ ότι θα λάβουμε κάθε πρόσφορο μέσο για να μην υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις που καθυστερούν τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων».
Τόνισε μάλιστα ότι στόχος του υπουργείου είναι μέσα στο 2019 και έως τις αρχές του 2020 να ξεκαθαρίσει η εικόνα με τα ποσά που οφείλονται στους συνταξιούχους.
«Η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τα αναδρομικά» σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης