Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +1,1% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο του 2019

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +1,1% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -0,4%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ιαπωνία, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (13/11) στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν οριακά κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά +1,1% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν και είχαν παραμείνει αμετάβλητες, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι τιμές παραγωγού θα αυξηθούν κατά +1,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού της Ιαπωνίας υποχώρησαν κατά -0,4% έναντι ετήσιας πτώσης -1,1% τον Σεπτέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,3%.
Οι τιμές εξαγωγών αυξήθηκαν κατά +0,3% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019 καταγράφηκε σημαντική πτώση της τάξεως του -6,3%.
Όσον αφορά τις τιμές εισαγωγών, καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +0,7% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -10,5% σε ετήσια βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης