Τα δύο σενάρια για τη Wall Street... που είναι αρνητικά - Τα 9 σημάδια

Τα δύο σενάρια για τη Wall Street... που είναι αρνητικά - Τα 9 σημάδια
Έως το τέλος του έτους θα υπάρξει έντονη νευρικότητα στη Wall Street
Δύο πιθανά σενάρια αναπτύσσονται στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ.
Και τα δύο πρέπει να θεωρούνται κόκκινες προειδοποιήσεις από τους συνετούς επενδυτές, αναφέρει το MarketWatch, με αφορμή την ανάλυση των παρακάτω στοιχείων:
• Το γράφημα δείχνει ότι η Wall Street έχει κάνει ήδη ένα ισχυρό ράλι.
• Το διάγραμμα δείχνει ότι η δράση τιμών στη χρηματιστηριακή αγορά μετά το ράλι είναι υποτονική. Αυτό είναι αρνητικό για το χρηματιστήριο.
• Το διάγραμμα δείχνει ότι η κορυφαία γραμμή τάσης υποδηλώνει πιθανή ζώνη αντίστασης. Αυτό είναι αρνητικό.
• Ο δείκτης σχετικής αντοχής (RSI) δείχνει ότι η αγορά είναι υπερτιμημένη. Αυτό είναι αρνητικό.
• Το διάγραμμα δείχνει ότι η ένταση είναι χαμηλή. Αυτό είναι αρνητικό.
• Το γράφημα δείχνει ότι εάν υπάρχει ξεμπλοκάρισμα πάνω από την κορυφαία γραμμή τάσης, η χρηματιστηριακή αγορά μπορεί να παρουσιάσει σημαντική επιτάχυνση στην ανοδική πορεία. Αυτό είναι θετικό.
• Οι μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπως το Amazon, η Apple και το Facebook βλέπουν ισχυρές ροές χρημάτων από. Αυτό είναι θετικό πολύ βραχυπρόθεσμα.
• Οι μετοχές ημιαγωγών είναι συχνά πρώιμοι δείκτες. Οι ροές χρημάτων σε Intel, AMD, Applied Materials και Nvidia είναι πολύ θετικές. Αυτός είναι ένας θετικός δείκτης πολύ βραχυπρόθεσμα.
Με βάση τα παραπάνω, δύο είναι τα πιθανά σενάρια.
• Προσεγγίζουμε το τέλος του έτους.
Φαίνεται ότι ένας μεγάλος αριθμός διαχειριστών υστερεί σε σχέση με τα σημεία αναφοράς τους.
Ο χρόνος εξαντλείται για να τα καλύψουν.
Γνωρίζουμε ήδη ότι ο Πρόεδρος Trump υποστηρίζει στην κίνηση των αγορών, επομένως είναι σε θέση να κάνει δηλώσεις που μπορεί να οδηγήσουν την αγορά ψηλότερα.
Αν η αγορά οδηγηθεί υψηλότερα και σπάσει την κορυφαία γραμμή τάσης που εμφανίζεται στο διάγραμμα, το μοτίβο θα οριστεί για μεγάλο άλμα.
Πολλοί διαχειριστές χρημάτων με καθυστέρηση θα ρίξουν προσοχή τους σε αυτό, προσθέτοντας καύσιμα στους ισχυρότερους τίτλους για να καλύψουν τη διαφορά.
Μια τέτοια συμπεριφορά είναι ασφαλώς απερίσκεπτη, αλλά ακριβώς αυτό συμβαίνει.
• Εάν δεν ήταν το τέλος του έτους, η υστέρηση των διαχειριστών και η ικανότητα του Trump να επηρεάσει τη χρηματιστηριακή αγορά - το μοτίβο που εμφανίζεται στο γράφημα θα δημιουργηθεί για ένα pullback.
Εάν προκύψει σημαντική προσπάθεια, οι διαχειριστές χρήματος με σημαντικά κέρδη ενδέχεται να θέλουν να κλειδώσουν αυτά τα κέρδη με πώληση ή αντιστάθμιση.
Αυτό μπορεί να ασκήσει πρόσθετη πίεση στη Wall Street.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS