Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μεταβατική πρωθυπουργός της Βολιβίας Anies, αναγνωρίζει τον Guaido ως πρόεδρο της Βενεζουέλας

Η μεταβατική πρωθυπουργός της Βολιβίας Anies, αναγνωρίζει τον Guaido ως πρόεδρο της Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Maduro είχε χαρακτηρίσει «πραξικόπημα» τα γεγονότα που οδήγησαν στην παραίτηση του Evo Morales
Η κυβέρνηση της μεταβατικής προέδρου της Βολιβίας Janine Anies ανακοίνωσε σήμερα 15/11, ότι αναγνωρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Juan Guaido ως πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Η κυβέρνηση της Janine Anies (της πρώην αντιπροέδρου της Γερουσίας μέλους της αντιπολίτευσης στον Morales) αναγνωρίζει «τον πρόεδρο Juan Guaido», δήλωσε η υπουργός Επικοινωνίας Roxana Lisaraga δύο ημέρες μετά την άνοδο στην εξουσία της Anies, η οποία σημειώθηκε μετά την παραίτηση του Morales έπειτα από τρεις εβδομάδες διαδηλώσεων κατά της αμφιλεγόμενης επανεκλογής του.
Ο Morales ήταν σύμμαχος του σοσιαλιστή προέδρου της Βενεζουέλας Nicolas Maduro.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Juan Guaido έχει αναγνωριστεί ως προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας από σχεδόν πενήντα χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, που θεωρούν παράνομη την εξουσία του Nicolas Maduro.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας χαρακτήρισε «πραξικόπημα» τα γεγονότα που οδήγησαν στην παραίτηση του Evo Morales.
Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση την οποία ο Nicolas Maduro αποδίδει στις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ --που υποστηρίζουν τον αντιπολιτευόμενο Juan Guaido-- για να του ασκήσουν πίεση και τελικά να τον απομακρύνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης