Φρουζής: Η κουβέντα με την Τουλουπάκη ήταν για να «δώσω» πολιτικούς - Οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν με ΣΥΡΙΖΑ

Φρουζής: Η κουβέντα με την Τουλουπάκη ήταν για να «δώσω» πολιτικούς -  Οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν με ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής ισχυρίζεται ότι η κ. Τουλουπάκη του πρότεινε να μιλήσει για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση
Στο περίφημο ραντεβού με την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, επανήλθε σήμερα (15/11/2019) ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, κατά την τρίτη ημέρα κατάθεσης του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα επανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, καθώς ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις.
Ο κ. Φρουζής φέρεται να δήλωσε ότι πήγε στην συνάντηση με δύο στόχους: να καταθέσει όσα ο ίδιος γνώριζε καθώς δεν είχε κληθεί εως τότε από καμία δικαστική αρχή και να ξεμπλοκαριστούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κα. Τουλουπάκη του επισήμανε ότι έχει στοιχεία για την ποινική του εμπλοκή και του πρότεινε να ενταχθεί σε ευεργετικές διατάξεις.
«Η κουβέντα ήταν για να δώσω πολιτικούς.
Αυτό κατάλαβα» είπε ο κ. Φρουζής για να προσθέσει σε άλλο σημείο «αποκλειστικό αντικείμενο με την κα. Τουλουπάκη ήταν τα 10 πολιτικά πρόσωπα» ενώ υποστήριξε πως η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς του είπε «θα έχεις ευνοϊκή μεταχείριση αρκεί να μου πεις γι αυτά τα πρόσωπα (σ.σ. τους 10 πολιτικούς)».
Ο ίδιος τόνισε ότι του έκανε εντύπωση πως ο επίμαχος διάλογος δεν έγινε με τον ανακριτή αλλά με την εισαγγελέα.
Ο κ. Φρουζής υποστήριξε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο κοντά στα συμφέροντα της Novartis και ότι οι στόχοι του Harvard Project επιτεύχθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν καταφέραμε επί κυβέρνησης Σαμαρά να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους.
Το καταφέραμε μετά, επί ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο κοντά στα συμφέροντά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Το κλίμα δυναμίτισε η αναφορά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη, η οποία ζήτησε από τον κ. Φρουζή να τοποθετηθεί για ένα e-mail που φέρεται να έστειλε στον Αδωνι Γεωργιάδη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το e-mail τελικά ήταν non paper για το οποίο ο κ. Φρουζής αρνήθηκε ότι είναι συντάκτης του και πρόσθεσε ότι αποκλείεται να έχει σταλεί στον τότε υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη λόγω του περιεχομένου του, αφού το επίμαχο κείμενο ήταν σε σύγκρουση με τις τότε νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Σαμαρά που είχαν ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Χαρίτσης: Διαψεύδει τον Φρουζή για αύξηση του τζίρου της Novartis επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Σε πλήρη διάψευση των ισχυρισμών του πρώην επικεφαλής της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή, ο οποίος υποστήριξε στην κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή πως ο τζίρος της Novartis Hellas εκτοξεύτηκε επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.
Στην τοποθέτηση του ο κ.Φρουζής είχε υποστηρίξει ότι ο τζίρος της Novartis Hellas εκτοξεύτηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι από το 2015 έως το 2019 είχε «αύξηση στα 400-420 εκατ. ευρώ».
Με ανάρτηση του στο Facebook ο κ.Χαρίτσης, παραθέτει οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, εξαπολύοντας επίθεση κατά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που «έσπευσαν να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς Φρουζή», υπογραμμίζοντας πως «οι ισολογισμοί της εταιρείας είναι σαφείς και διαψεύδουν πλήρως τον κατηγορούμενο και τους πολιτικούς του υποστηρικτές».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο κ. Χαρίτσης ο τζίρος της Novartis στην Ελλάδα από το 2015 έως το 2019 είχε ως εξής:
Πωλήσεις 2014: 338 εκ.€
Πωλήσεις 2015: 341 εκ.€
Πωλήσεις 2016: 329 εκ.€
Πωλήσεις 2017: 315 εκ.€
Πωλήσεις 2018: 310 εκ.€
Διαφορά 2014-2018: -28εκ.€
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια...» αναφέρει ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS