Αυξάνεται το ποσοστό των Καταλανών που δεν θέλουν την ανεξαρτησία

Αυξάνεται το ποσοστό των Καταλανών που δεν θέλουν την ανεξαρτησία
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο από το ινστιτούτο Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), το 44% των κατοίκων ήταν υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας και το 48,3% κατά
Οριακά αυξήθηκε το ποσοστό των Καταλανών που αντιτίθενται στην απόσχιση της περιοχής από την Ισπανία, αγγίζοντας το 48,8%, ενώ μειώθηκε το ποσοστό των κατοίκων που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής  στο 41,9%.
Τα ποσοστά αυτά προέκυψαν μετά από δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύθηκε σήμερα από ινστιτούτο που εξαρτάται από την τοπική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο από το ινστιτούτο Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), το 44% των κατοίκων ήταν υπέρ της ανεξαρτησίας και το 48,3% κατά.
Τα ποσοστά βασίζονται στις απαντήσεις 1.315 κατοίκων της περιοχής, ισπανικής υπηκοότητας.
Η δημοσκόπηση έγινε μεταξύ 16 Σεπτεμβρίου και 7 Οκτωβρίου πριν από την καταδίκη στις 14 Οκτωβρίου εννέα Καταλανών αυτονομιστών ηγετών σε βαριές ποινές κάθειρξης για τον ρόλο τους στην αποτυχημένη απόπειρα της περιφέρειας το 2017 να αποκτήσει την ανεξαρτησία της.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS