Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Inform Λύκος προκρίθηκε στο διαγωνισμό κατασκευής καρτών ευφυούς ταχογράφου 2ης γενιάς

tags :
Η Inform Λύκος προκρίθηκε στο διαγωνισμό κατασκευής καρτών ευφυούς ταχογράφου 2ης γενιάς
Η INFORM LYKOS προκρίθηκε με επιτυχία στον διαγωνισμό κατασκευής καρτών ευφυούς ταχογράφου 2ης γενιάς (smart tacho gen2) από το Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών
Η INFORM LYKOS, μέλος της AUSTRIACARD HOLDINGS, προκρίθηκε με επιτυχία στον διαγωνισμό κατασκευής καρτών ευφυούς ταχογράφου 2ης γενιάς (smart tacho gen2) από το Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών. Η σύμβαση θα είναι 2ετούς διάρκειας με δυνατότητα επέκτασης επιπλέον 6μηνών και συνολικής αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ.
Η κάρτα Ταχογράφου 2ης γενιάς συνδέεται με υπηρεσία εντοπισμού βασιζόμενη σε δορυφορικό σύστημα πλοήγησης (GPS), διασφαλίζοντας την διευκόλυνση του ελέγχου των οδηγών για την τήρηση του ωραρίου εργασίας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και περιέχει δυο ασφαλή πιστοποιητικά ταυτοποίησης.
Πιο συγκεκριμένα, η λειτουργία του Ευφυούς Ταχογράφου βασίζεται σε τέσσερα είδη έξυπνων καρτών (smart cards) που επιτρέπουν διαφορετικές λειτουργίες:
Κάρτα οδηγού: Κάθε οδηγός οχήματος που είναι εξοπλισμένο με Ψηφιακό / Ευφυή Ταχογράφο, υποχρεούται να κατέχει μια κάρτα οδηγού που θα την εισάγει, για όλη την διάρκεια της εργασίας του, έτσι ώστε οι δραστηριότητες του οδηγού να καταγράφονται τόσο στην κάρτα του, όσο και στη συσκευή του Ψηφιακού / Ευφυή Ταχογράφου
Κάρτα εταιρίας: Η κάρτα εταιρίας δίνει στον ιδιοκτήτη η οχημάτων εξοπλισμένων με Ψηφιακό / Ευφυή Ταχογράφο πρόσβαση σε πληροφορίες που έχουν καταγραφεί από τον Ψηφιακό / Ευφυή Ταχογράφο
Κάρτα συνεργείου: Η κάρτα συνεργείου επιτρέπει στον τεχνικό του συνεργείου την τροποποίηση παραμέτρων του Ψηφιακού / Ευφυή Ταχογράφου. Για μεγαλύτερη ασφάλεια συνοδεύεται από έναν κωδικό PIN.
Κάρτα ελέγχου: Η κάρτα ελέγχου δίνει στα σώματα ελέγχου πρόσβαση σε δεδομένα που έχει καταγράψει ο Ψηφιακός / Ευφυής Ταχογράφος.
H INFORM LYKOS θα αναλάβει τον ρόλο της αρμόδιας αρχής για την εφαρμογή του Ψηφιακού Ταχογράφου στην Ελλάδα και τον ρόλο του οργανισμού προσωποποίησης καρτών, η AUSTRIACARD (επίσης μέλος του Ομίλου AUSTRIACARD HOLDINGS), η οποία έχει ήδη υλοποιήσει με εξαιρετική επιτυχία μεγάλο αριθμό διεθνών και σύνθετων έργων ταυτοτήτων, καρτών υγείας και γενικότερα έξυπνων καρτών ασφαλείας για Κυβερνητικούς Οργανισμούς σε Ευρώπη, Ασία & Αφρική, θα κατασκευάσει τις έξυπνες κάρτες Ταχογράφου.
Η έκδοση καρτών αποτελεί το κλειδί για την λειτουργία του συστήματος του ψηφιακού / ευφυούς ταχογράφου καθώς αυτή διαδικασία εγγυάται την ασφάλεια του όλου συστήματος. Για τον λόγο αυτό κάθε κάρτα περιέχει ψηφιακό πιστοποιητικό, ενώ οι έλεγχοι κατά την έκδοση διασφαλίζουν μεταξύ άλλων τη μοναδικότητα των καρτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Tachonet)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης