Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκαταλείπει 43 έδρες ακόμη ο Farage προς όφελος των Τόρις του Johnson - Σε υψηλό 10ημέρου η στερλίνα

Εγκαταλείπει 43 έδρες ακόμη ο Farage προς όφελος των Τόρις του Johnson - Σε υψηλό 10ημέρου η στερλίνα
Η περισσότερες από τις 43 έδρες που εγκαταλείπει προς όφελος των Συντηρητικών ο Farage, είναι στη Σκωτία όπου το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP), αντίπαλος του Brexit και υπέρμαχος της ανεξαρτησίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να πάει καλά
Ενισχύει το κοινό μέτωπο με τους Τόρις ο Nigel Farage καθώς ανακοίνωσε πως το κόμμα του δεν θα κατεβάσει υποψήφιο σε ακόμη 43 εκλογικές περιφέρειες από τις αρχικές 317.
Τη Δευτέρα, ο Nigel Farage είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται το κόμμα του να κατεβάσει υποψήφιο σε 317 εκλογικές περιφέρειες, τις έδρες των οποίων κατέχουν οι Συντηρητικοί, από τις περασμένες εκλογές, ουσιαστικά καλώντας τους ψηφοφόρους του Brexit Party να στηρίξουν τους Τόρις εναντίον όλων των πολιτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν την παραμονή στην ΕΕ.
Τώρα, ο Farage, προτίθεται να κάνει το ίδιο σε ακόμα 43 εκλογικές περιφέρειες, τις έδρες των οποίων κατέχουν άλλα κόμματα, με την ελπίδα ότι το κοινό μέτωπο με τους Τόρις θα αποδώσει καρπούς.
Η πλειονότητα των εδρών αυτών που εγκαταλείπει προς όφελος των Συντηρητικών ο Farage είναι στη Σκωτία, όπου το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP), αντίπαλος του Brexit και υπέρμαχος της ανεξαρτησίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να πάει καλά.

Ανοδος της στερλίνας

Με την ανακοίνωση πως το κόμμα του Brexit του Farage, δεν θα διεκδικήσει ακόμη 43 έδρες, η στερλίνα ανήλθε σε υψηλό 10 ημερών το απόγευμα της Παρασκευής.

Η μεταστροφή του Farage

Ο αρχηγός του Κόμματος του Brexit είχε προηγουμένως απειλήσει να διεκδικήσει σχεδόν όλες τις κοινοβουλευτικές έδρες του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια κίνηση που θα μπορούσε να αποδειχθεί ολέθρια για το πολιτικό στρατόπεδο που τάσσεται υπέρ του Brexit, στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.
Ο Farage είχε προηγουμένως προσφερθεί να συνάψει μια «συμμαχία αποχώρησης» με τους Συντηρητικούς, στην οποία το κόμμα του θα έπαιρνε κάποιες έδρες από τους Συντηρητικούς, ωστόσο η Downing Street αρνήθηκε ακόμα και να το σκεφτεί.
Ο Farage αποδίδει την απόφαση του να παραχωρήσει στους Συντηρητικούς μια «ελεύθερη διαδρομή» σε ορισμένες έδρες, στα σχόλια του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson, την Κυριακή το βράδυ, όπου ισχυρίστηκε ότι δεν θα υπάρξει παράταση της μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης