Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Foreign Policy: Ο Trump ζήτησε 8 δισεκ. δολάρια από την Ιαπωνία για τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις

Foreign Policy: Ο Trump ζήτησε  8 δισεκ. δολάρια από την Ιαπωνία για τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις
Οι πιέσεις Trump εντάσσονται στις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης για την αύξηση των αμυντικών δαπανών των συμμάχων της
Να τετραπλασιάσει τις ετήσιες πληρωμές για την παραμονή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, καταβάλλοντας περίπου 8 δισεκ. δολάρια ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump από την  Ιαπωνία, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Foreign Policy».
Οι πιέσεις Trump εντάσσονται στις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης για την αύξηση των αμυντικών δαπανών των συμμάχων της, επισημαίνει το Reuters.
Η συμφωνία που βρίσκεται σε ισχύ για την παραμονή 54.000 Αμερικανών στρατιωτών, στην Ιαπωνία εκπνέει τον Μάρτιο του 2021.
Η αμερικανική απαίτηση γνωστοποιήθηκε στους Ιάπωνες αξιωματούχους κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην περιοχή, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ John  Bolton τον περασμένο Ιούλιο.
Τον Bolton συνόδευε ο Matt Pottinger που ήταν τότε, ο διευθυντής Ασίας για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.
Εκπρόσωπος του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών διέψευσε το δημοσίευμα, λέγοντας πως δεν διεξήχθησαν διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ – Ιαπωνίας για μία νέα συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης