Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Δακρυγόνα της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών στην επέτειο των Κίτρινων Γιλέκων

Γαλλία: Δακρυγόνα της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών στην επέτειο των Κίτρινων Γιλέκων
Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν ήδη 24 άτομα
Με τη χρήση δακρυγόνων επιχείρησε η γαλλική αστυνομία να διαλύσει σήμερα (16/11) τη διαδήλωση των κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις μαζικές διαδηλώσεις των Γάλλων κατά των μεταρρυθμίσεων του προέδρου Macron.
Οπως αναφέρει το Reuters, οι συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας κοντά στον σταθμό του μετρό Porte de Champerret, καθώς οι διαδηλωτές προετοιμάζονταν να κάνουν πορεία κατά μήκος της πόλης στο Gare d'Austerlitz.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, που ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν ήδη 24 άτομα,  επενέβησαν προκειμένου να αποτρέψουν μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές από την κατάληψη της περιφερειακής οδού του Παρισιού.
Η "εξέγερση" των Κίτρινων Γιλέκων ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 μετά την απόφαση της κυβέρνησης Macron να αυξήσει τις τιμές των καυσίμων όμως σύντομα εξελίχθηκε σε ένα μαζικό κίνημα κατά της πολίτικής του Γάλλου προέδρου που για μήνες απειλούσε την συνοχή της κυβέρνησης του.
Στις διαδηλώσεις, που για κάποιες βδομάδες διαδήλωναν πάνω από 300.000 Γάλοι, είχαν σημειωθεί βιαια επεισόδια με πολλούς τραυματίες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης