Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τασούλας: Φαίνεται πως στα νομικά διαφωνούμε με τον Τσίπρα συνεχώς

Τασούλας: Φαίνεται πως στα νομικά διαφωνούμε με τον Τσίπρα συνεχώς
«Με κορωνίδα τη διάταξη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που θα μπορεί πια να εκλέγεται με απλή πλειοψηφία, κατοχυρώνεται η κυβερνητική σταθερότητα», υπογραμμίζει ο Κ. Τασούλας
«Ισχνή ποσοτικά» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, τη Συνταγματική Αναθεώρηση, σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο.
Όπως σημειώνει,  «εξαιτίας της απροθυμίας της προηγούμενης πλειοψηφίας της Βουλής, στην αναθεώρηση δεν περιλαμβάνονται θέματα σχετικά με την Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, το περιβάλλον, τη φορολογία, την ανάπτυξη.
Ωστόσο οδεύουν προς αναθεώρηση τα άρθρα που αφορούν την ποινική προστασία του πολιτικού προσωπικού, την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς να προκαλούνται εκλογές, τη διευκόλυνση του ορισμού διοικήσεων στις ανεξάρτητες Αρχές».
«Με κορωνίδα τη διάταξη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που θα μπορεί πια να εκλέγεται με απλή πλειοψηφία, κατοχυρώνεται η κυβερνητική σταθερότητα», υπογραμμίζει.
Ακόμη, ο κ. Τασούλας, με αφορμή την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριληφθεί στην αναθεώρηση ερμηνευτική δήλωση για τα αδικήματα που τελέστηκαν επ' ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων προκειμένου αυτά να μην παραγράφονται,  αναφέρει ότι «φαίνεται πως στα νομικά διαφωνούμε με τον κ. Τσίπρα συνεχώς» και μιλά για «κραυγαλέα αντισυνταγματική διάταξη» τυχόν αναδρομικής εφαρμογής ποινικής διάταξης.
Τέλος, για την αντιπαράθεση που ξέσπασε για τη συμμετοχή ή εξαίρεση των Πολάκη - Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή για τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο κ. Τασούλας  σημειώνει πως «τα πράγματα θα ήταν καλύτερα εάν είχε αποφευχθεί όλη αυτή η ένταση και δεν είχε αμφισβητηθεί το στοιχειώδες δικαίωμα εξαιρέσεως», καθώς «δεν μπορεί να είναι κάποιος ταυτόχρονα και μάρτυρας και εισαγγελεύς στην ίδια υπόθεση».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης