Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ενθρονίστηκε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, ο νέος μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών

Ενθρονίστηκε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, ο νέος μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών
Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος επισήμανε ότι δεν επιθυμεί να είναι λόγος προγραμματικός ούτε λόγος καταστατικός
Ενθρονίστηκε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο νέος μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών ο οποίος διαδέχθηκε τον εκλιπόντα ιεράρχη μακαριστό Νικόλαο.
Η ενθρόνιση έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.
Η πομπή με τη συνοδεία στρατιωτικού αγήματος και της φιλαρμονικής κατευθύνθηκαν στον ναό, όπου ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα κι αμέσως μετά τελέσθηκε η ενθρόνιση.
Ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, ως τοποτηρητής της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, καλωσόρισε τον νέο μητροπολίτη κι αμέσως μετά απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.
Χαιρετισμό απηύθυναν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός, και ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος πρωτοπρεσβύτερος Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ως εκπρόσωπος του Κλήρου.
Στον επιβατήριο λόγο του, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι δεν επιθυμεί να είναι λόγος προγραμματικός ούτε λόγος καταστατικός ούτε προτίθεται να χαράξει οιασδήποτε μορφής γραμμές και στοχεύσεις ή να αναπτύξει θεολογική πραγματεία και τόνισε πως «αυτός ο λόγος σήμερα είναι λόγος καρδιάς. Κατάθεση καρδιάς. Δημόσια εξομολόγηση».
Μάλιστα, απευθύνθηκε προς τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και προς όλους τους παρευρισκόμενους, και τους κάλεσε να ανοίξουν την καρδιά τους «γιατί σε αυτήν προσβλέπω, αυτήν επιποθώ, σε αυτήν θέλω να μιλήσω σήμερα.
Σε αυτήν, άλλωστε, πρόκειται να ιερουργώ τον λόγον της αληθείας, το ευαγγέλιον της δικαιοσύνης, το χαρμόσυνο μήνυμα της σωτηρίας», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης