Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Ο Guaido προσπαθεί να αναθερμάνει το κίνημα ανατροπής του Maduro - Εμπνεύστηκε από τη Βολιβία

Βενεζουέλα: Ο Guaido προσπαθεί να αναθερμάνει το κίνημα ανατροπής του Maduro - Εμπνεύστηκε από τη Βολιβία
Η αντιπολίτευση είναι εμπνευσμένη από την παραίτηση του προέδρου της Βολιβίας, Evo Morales
Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας θα πραγματοποιήσει διαδηλώσεις τις επόμενες ώρες με την ελπίδα να αναζωπυρώσει το αδρανές κίνημα για την απομάκρυνση του Nicolas Maduro από την εξουσία, στην οποία παραμένει παρά τις οικονομικές και άλλες κυρώσεις των ΗΠΑ. 
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Juan Guaido ξεκίνησε ένα κίνημα διαμαρτυρίας τον Ιανουάριο επικαλούμενος το σύνταγμα για να αναλάβει την προσωρινή διακυβέρνηση καταγγέλλοντας τον Maduro για παράτυπη επανεκλογή το 2018.
Ωστόσο η ενέργεια του κινήματος εξαντλήθηκε και η απογοήτευση αυξήθηκε, καθώς ο Maduro διατήρησε τον έλεγχο ενώ η οικονομική κατάρρευση οδήγησε τους κατοίκους της Βενεζουέλας στο εξωτερικό, παρατηρεί το Reuters.
«Η δικτατορία έχει υποτιμήσει τον λαό της Βενεζουέλας.
Δεν μπόρεσαν να μας κάνουν να συνηθίσουμε να ζούμε στη μιζέρια», ο έγραψε ο Guaido στο Twitter.
Η αντιπολίτευση είναι εμπνευσμένη από την παραίτηση του προέδρου της Βολιβίας, Evo Morales, ενός συμμάχου του Maduro, ο οποίος κατηγορήθηκε για χειραγώγηση των εκλογικών αποτελεσμάτων του Οκτωβρίου, γεγονός που προκάλεσε βίαιες διαμαρτυρίες.
Αλλά η αλλαγή στη Βενεζουέλα εξακολουθεί να εξαρτάται από τη μετατόπιση της αφοσίωσης των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες παραμένουν πιστές στο Maduro και στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους στρατιωτικούς ηγέτες της Βολιβίας, οι οποίοι προέτρεψαν τον Morales να παραιτηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης