Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Τελειώσαμε με την ανοχή της ανομίας - Για το κλίμα έντασης ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Χρυσοχοΐδης: Τελειώσαμε με την ανοχή της ανομίας - Για το κλίμα έντασης ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ
«Η προστασία των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη» επισημαίνει o υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Τη θλίψη του για την κλειστή ΑΣΟΕΕ εκφράζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος υπογραμμίζει ότι, «οι γιάφκες, τα στειλιάρια, τα μάρμαρα και η τρομοκράτηση καθηγητών είναι παρανομία». Είναι αφύσικο το κλειστό Πανεπιστήμιο. Θέλουμε ανοιχτά πανεπιστήμια, ελεύθερα», υπερτονίζει σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής».  
«Τελειώσαμε με την ανοχή της ανομίας», υπερτονίζει.
«Η προστασία των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη» επισημαίνει. «Δεν θέλουμε το μίσος λίγων αλλά την ελπίδα και την ασφάλεια όλων».
Επιπλέον αποδίδει το κλίμα έντασης στον εσωκομματικό ανταγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ: «Προσπαθούν να τον κάνουν πρόβλημα της κοινωνίας, σιγοντάροντας τη βίας».
Μάλιστα επιρρίπτει προσωπικά την ευθύνη στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δεν συμπεριφέρεται ως πρώην πρωθυπουργός αλλά «σαν αδέξιος ισορροπιστής μίας βαρετής θυμικής γλώσσας».
«Μόνο όταν διαπιστώνονται παρανομίες, πιάνει δουλειά η Αστυνομία στα πανεπιστήμια» σημειώνει ο κ. Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής».

Παράλογες οι αλλαγές του ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αφήνει αιχμές για τις αλλαγές της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα.
«Διαπιστώνω τις συνέπειες και τα αποτελέσματά του. Αφήνω στην άκρη ότι, άδειασαν οι φυλακές από τους τρομοκράτες, τους οποίους τώρα με μεγάλο κόπο συλλαμβάνουμε.
Έτοιμους να μας κάνουν να θρηνήσουμε νέα θύματα. Ποιος το θέλει αυτό, κανένας πολίτης και κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα», σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
«Οι αλλαγές του ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα, ήταν παράλογες εκτός πραγματικότητας», επισημαίνει και προσθέτει χαρακτηριστικά:
« Κάηκαν τα τηλέφωνα της Αστυνομίας, του Λιμενικού, όλο το καλοκαίρι από έξαλλους πολίτες που δεν μπορούσαν να ησυχάσουν το βράδυ από τα μπαρ και δεν υπήρχε νόμος να τους προστατέψει», σημειώνει ο υπουργός.
«Παρόμοια ισχύουν για τις για κλοπές χωρίς διάρρηξη που έγινε πλημμέλημα και άνθησαν οι πορτοφολάδες και οι απατεώνες σε βάρος ηλικιωμένων. Ποιος σκέφθηκε να βάλει όριο στην αξίας κλαπέντων τα 120.000 ευρώ; Στην Ελλάδα της κρίσης, παντού πλην Εκάλης, δεν υπάρχει τέτοια περιουσία για ποιους είχε νομοθετήσει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ; Γέμισαν ατιμώρητες σπείρες η Αθήνα και τα ασττκά κέντρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης