Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Πορείες για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου – Ισχυρή η παρουσία της αστυνομίας

Θεσσαλονίκη: Πορείες για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου – Ισχυρή η παρουσία της αστυνομίας
Ξεχωριστή πορεία πραγματοποιεί στις επετειακές εκδηλώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή βουλευτών του κόμματος
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο της οποίας βρίσκονται σε εξέλιξη πορείες.
Και φέτος στο επίκεντρο των εκδηλώσεων βρέθηκε η Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όπου εκπρόσωποι φορέων, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και πολίτες κατέθεσαν την Κυριακή 17/11 στεφάνια και άφησαν λουλούδια στο μνημείο των ηρώων που βρίσκεται στο προαύλιο της Σχολής.
Τρεις διαφορετικές πορείες που κινούνται μέσω κεντρικών δρόμων προς το αμερικανικό προξενείο στην Τσιμισκή ξεκίνησαν μπροστά από το Πολυτεχνείο επί της Εγνατίας Οδού, λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής 17/11.
Ειδικότερα, γίνεται πορεία με τη συμμετοχή μελών του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, φοιτητικών συλλόγων και μαθητών, στην κεφαλή της οποίας βρίσκονται μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 που κρατούν πανό, ενώ ξεχωριστή πορεία πραγματοποιεί στις επετειακές εκδηλώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή βουλευτών του κόμματος, όπως η  Κ. Νοτοπούλου, ο Γ. Αμανατίδης και ο Σ. Φάμελλος, καθώς και μέλη της Νεολαίας.
Μια τρίτη πορεία πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και κινήσεων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, όπως επίσης άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Στο μεταξύ, ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ η Τροχαία διέκοψε από νωρίς την κυκλοφορία των οχημάτων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης