Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλή: Καταδικάζει τις βιαιότητες της αστυνομίας ο πρόεδρος Pinera

tags :
Χιλή: Καταδικάζει τις βιαιότητες της αστυνομίας ο πρόεδρος Pinera
Υπήρξε καταφυγή σε δυσανάλογη βία, δεν έγιναν σεβαστά τα δικαιώματα όλων των πολιτών είπε ο πρόεδρος της Χιλής
Στην καταδίκη των βιαιοτήτων που διέπραξαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων προχώρησε για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Χιλής, Sebastian Pinera.
«Υπήρξε καταφυγή σε δυσανάλογη βία, διαπράχθηκαν καταχρήσεις ή αδικήματα και δεν έγιναν σεβαστά τα δικαιώματα όλων των πολιτών» ανέφερε ο Pinera κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του.
«Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία, ούτε για εκείνους που διέπραξαν ενέργειες ακραίας βίας, ούτε για εκείνους που διέπραξαν (...) καταχρήσεις» είπε ο πρόεδρος της Χιλής αναφερόμενος στις καταστροφές που προκάλεσαν διαδηλωτές αλλά και στις βιαιότητες των δυνάμεων ασφαλείας.
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και των συγκρούσεων σκοτώθηκαν τουλάχιστον 23 άνθρωποι, ανάμεσά στους οποίους τουλάχιστον 5 σε επεμβάσεις των δυνάμεων ασφαλείας.
Παράλληλα έχουν τραυματιστεί άλλοι 2.000, συμπεριλαμβανομένων 200 ανθρώπων που υπέστησαν οφθαλμικούς τραυματισμούς.
Ο Pinera αναφέρθηκε εξάλλου για πρώτη φορά στην ιστορική συμφωνία που προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος τον Απρίλιο του 2020 για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
«Εάν το αποφασίσουν οι πολίτες, θα προχωρήσουμε προς την κατάρτιση νέου Συντάγματος, του πρώτου επί δημοκρατίας» τόνισε ο Pinera.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης