Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη για τον χρυσό εν αναμονή εξελίξεων στο εμπόριο - Στο +0,22% και τα 1.471,70 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ήπια κέρδη για τον χρυσό εν αναμονή εξελίξεων στο εμπόριο - Στο +0,22% και τα 1.471,70 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει κάτω από τη ζώνη των 1.500 δολ. ανά ουγγιά
Ήπια κέρδη εμφάνισε σήμερα Δευτέρα (18/11) ο χρυσός, παραμένοντας κάτω από τη ζώνη των 1.500 δολ. ανά ουγγιά, καθώς φαίνεται να απομακρύνεται η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για θέματα εμπορίου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 είχε άνοδο της τάξεως του +0,22% στα 1.471,70 δολ. ανά ουγγιά.
Image
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο αντιρπόεδρος της χώρας, Liu He, είχε τις προηγούμενες ημέρες τηλεφωνική συμφωνία με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Steven Mnuchin, και τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, προκειμένου οι δύο πλευρές να συζητήσουν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας.
Όπως ανέφερε ο πρακτορείο ειδήσεων, οι δύο πλευρές είχαν «εποικοδομητικές συνομιλίες σχετικά με τις κύριες ανησυχίες της κάθε χώρας», ενώ αργότερα η Εμπορική Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τη σχετική είδηση.
«Η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας είναι πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω πωλήσεις χρυσού», ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής στην LKP Securities, Jateen Trivedi, προσθέτοντας ότι «οι επενδυτές θα πρέπει επίσης να λάβουν υπόψιν πώς θα διαμορφωθούν οι σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας μετά την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, γεγονός που θα μπορούσε να έχει επίδραση στις τιμές του χρυσού».
Ακολούθησε, όμως, δημοσίευμα του CNBC σύμφωνα με το οποίο το Πεκίνο δεν είναι και τόσο αισιόδοξο για την επίτευξη συμφωνίας.
Η απόφαση της Federal Reserve στις αρχές του μήνα να βάλει «φρένο» στη διαδικασία μείωσης επιτοκίων, η οποία είχε ξεκινήσει πριν από μερικούς μήνες, οδήγησε το πολύτιμο μέταλλο κάτω από τα 1.500 δολ. ανά ουγγιά, καθώς οι αξιωματούχοι της τράπεζας δήλωσαν ότι η μείωση του Νοεμβρίου θα είναι η τελευταία για το 2019.
Ανοδικά κινήθηκαν και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα με τον άργυρο να ενισχύεται +0,37% στα 17,01 δολάρια.
Κέρδη +0,19% για την πλατίνα και +1,21% για το παλλάδιο, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 896,20 και 1702,90 δολάρια η ουγγιά αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης