Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σακελλαρίδη (ΠΣΕ): Η μείωση της φορολογίας και η άρση της γραφειοκρατίας τόνωσε τη ζήτηση και την αισιοδοξία

tags :
Σακελλαρίδη (ΠΣΕ): Η μείωση της φορολογίας και η άρση της γραφειοκρατίας τόνωσε τη ζήτηση και την αισιοδοξία
Αισιόδοξη για την πορεία των εξαγωγών δήλωσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) Χριστίνα Σακελλαρίδη,
Αισιόδοξη για την πορεία των εξαγωγών δήλωσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) Χριστίνα Σακελλαρίδη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM.
«Εσωτερικά αυτό που μας τόνωσε τη ζήτηση και την αισιοδοξία είναι η μείωση της φορολογίας, η άρση της γραφειοκρατίας, η αποκατάσταση -αν και πάει με πολύ αργούς ρυθμούς- της χρηματοδότησης από τις τράπεζες.
Όλα αυτά θα δώσουν μια δυναμική στις ελληνικές εξαγωγές.
Βεβαίως χρειάζεται πολλή δουλειά» ανέφερε η κ. Σακελλαρίδη.
Ερωτηθείσα για τα αποτελέσματα του εννεαμήνου του 2019, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων σημειώνει πως καταγράφηκε μια πτώση τον Αύγουστο, ο Σεπτέμβριος όμως είχε άνοδο κατά περίπου 6% και γενικά υπάρχει αισιοδοξία πως η χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο.
«Εάν δούμε το εννεάμηνο συνολικά, οι εξαγωγές μας -εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών- αυξηθήκαν κατά περίπου 164 εκατομμύρια ευρώ, συνεπώς ελπίζουμε πως θα κλείσουμε αυξητικά τη χρονιά» σημείωσε.
Εξήγησε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι γεωπολιτικές εξελίξεις και οι εξωγενείς παράγοντες.
«Είναι ένα εννεάμηνο, μέσα στο οποίο είχαμε πάρα πολλά εμπόδια και πάρα πολλές αβεβαιότητες, όπως π.χ το Brexit» ανέφερε η κ. Σακελαρίδη, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες εξαγωγείς και από τη μεγάλη αγορά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, την αμερικανική.
Η πρόεδρος του ΠΣΕ αναφέρθηκε και στο momentum που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε υπάρχει σε ό,τι αφορά την Κίνα και την αγορά της, εξηγώντας πως ήδη έχει αρχίσει μια ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών προς τη συγκεκριμένη χώρα.
«Ήταν ο 16ος πελάτης μας αλλά ήδη τη φετινή χρονιά ανέβηκε στη 10η θέση» είπε η κ. Σακελλαρίδη, επισημαίνοντας πως οι εξαγωγείς προσδοκούν σε περισσότερες θετικές εξελίξεις.
"Ελπίζουμε ότι με την καμπάνια που έχει γίνει θα έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, ήδη υπάρχει άμεσο ενδιαφέρον για έξι προϊόντα μας που είναι και ΠΟΠ" επισήμανε -μεταξύ άλλων- η πρόεδρος του ΠΣΕ και αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η συγκεκριμένη αγορά.
Ανέφερε ακόμα πως η εκτίμηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων είναι πως η εξαγωγική σχέση της Ελλάδας με τον "κολοσσό" αυτό της παγκόσμιας οικονομίας παγιώνεται, ενώ και η αύξηση της ροής Κινέζων τουριστών προς την Ελλάδα εκτιμάται πως θα συμβάλει στο να γνωρίσουν καλύτερα τα ελληνικά προϊόντα.
Σημαντικό είναι την ίδια ώρα -σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΣΕ- και το πρόγραμμα Golden Visa, με τους Κινέζους να είναι και εκείνοι που δείχνουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
«Έρχονται στην Ελλάδα και οι τράπεζες της Κίνας.
Φαίνεται πως οι Κινέζοι έρχονται στην Ελλάδα για να μείνουν, δεν είναι περαστικοί. Πρέπει να μην χάσουμε το momentum που έχουμε τώρα για την Κίνα.
Φαίνεται πως δεν το χάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σακελλαρίδη, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κίνα αλλά και σ' αυτή του Κινέζου πρόεδρου Xi Jinping στη χώρα μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης