Στουρνάρας (ΤτΕ): Οι τράπεζες έχουν αρχίσει να υποστηρίζουν την οικονομία - Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2015 ακολούθησε συνετή δημοσιονομική πολιτική

Στουρνάρας (ΤτΕ): Οι τράπεζες έχουν αρχίσει να υποστηρίζουν την οικονομία - Ο  ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2015 ακολούθησε συνετή δημοσιονομική πολιτική
Την εκτίμηση πως εάν συνεχίσει όπως έχει ξεκινήσει αυτή η κυβέρνηση θα βγει ο λογαριασμός στην ανάπτυξη, εκτίμησε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην ΕΡΤ.
Την εκτίμηση πως εάν συνεχίσει όπως έχει ξεκινήσει αυτή η κυβέρνηση θα βγει ο λογαριασμός στην ανάπτυξη, εκτίμησε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην ΕΡΤ.
Παράλληλα υποστήριξε ότι ανακάμπτουν οι επενδύσεις, το διαθέσιμο εισόδημα και η απασχόληση και αυτό βοηθά τη χώρα να κινηθεί πολύ ισχυρότερα απ’ ότι στην Ευρώπη.
Παράλληλα ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η ΤτΕ αναμένει ανάπτυξη 2,4% του ΑΕΠ το 2020 (αντί για 2,8% που προβλέπει η κυβέρνηση).
Σημασία έχει να συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε, τόνισε, δηλασή «με καλή σχέση με τους εταίρους, δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά διαπραγματευόμενοι χαμηλότερα πλεονάσματα με τους εταίρους.
Το θέμα είναι να έχεις ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων».
Ο διοικητής της ΤτΕ εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2015 ακολούθησε μια αρκετά συνετή δημοσιονομική πολιτική και έβαλε βάσεις για το μέλλον.
Η νέα κυβέρνηση κατέβασε την οροφή των δαπανών και βελτίωσε την κατάσταση.
Ο Γ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι «εκφράζει την κοινή λογική και τον ρεαλισμό», θυμίζοντας ότι ανέλαβε υπουργός Οικονομικών με τρία κόμματα στην εξουσία, ενώ υποστήριξε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση τον θεώρησε πολιτικό αντίπαλο».
Ο διοικητής της ΤτΕ δήλωσε ότι οι τράπεζες έχουν αρχίσει να υποστηρίζουν την οικονομία.
Τόνισε ότι δεν έχουν υπερκέρδη και ότι βγάζουν το βάζουν σε προβλέψεις.
Γι’ αυτό επιμένουμε ότι πρέπει να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια.
Σχολιάζοντας την υπόθεση της Novartis έκανε λόγο για μια «πολύ πρόχειρη και επιπόλαιη σκευωρία».
«Δεν βλέπω σκάνδαλο», ανέφερε.
Έχω εμπιστοσύνη στη διαδικασία της Βουλής και στην ηγεσία της δικαιοσύνης.
Για την υπόθεση της Novartis «να ρωτήσετε αυτούς που οργάνωσαν τη σκευωρία», τόνισε.
Με ενδιαφέρει η αλήθεια και θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS