Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ισχυροποίηση της αμερικανικής οικονομίας το 2020

Goldman Sachs: Ισχυροποίηση της αμερικανικής οικονομίας το 2020
Οι κυκλικές μετοχές, εκείνες που συνήθως είναι συνδεδεμένες με την οικονομική ανάπτυξη, έχουν οδηγήσει το ράλι στη Wall Street κατά τους τελευταίους τρεις μήνες 
Η εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία αναμένεται να επανακάμψει κάτι που θα δώσει μεγάλη ώθηση στις μετοχές περιλαμβάνεται σε ανάλυση της Goldman Sachs.
Οι κυκλικές μετοχές, αυτές δηλ. που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την οικονομική ανάπτυξη, έχουν οδηγήσει το ράλι τους τελευταίους τρεις μήνες.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά σχεδόν 8%, οι κυκλικές μετοχές έχουν υπεραποδώσει έναντι των «αμυντικών» με απόδοση 12%.
Μάλιστα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2020.
«Το χρηματιστήριο αναμένει επιτάχυνση της αμερικανικής οικονομικής ανάπτυξης κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών» αναφέρεται στη σχετική ανάλυση.
Σημειώνεται ότι η Fed έχει μειώσει τα επιτόκια τρεις φορές φέτος για να αντιμετωπίσει την οικονομική επιβράδυνση.
Η Goldman Sachs εκτιμά ότι η επίδραση της χαλαρότερης νομισματικής πολιτικής θα περάσει στην οικονομία με καθυστέρηση περίπου τριών τριμήνων, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα ισχυρό 2020.
Επιπλόν, η αμερικανική τράπεζα είπε ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας, που τάραξε τις αγορές για σχεδόν δύο χρόνια, θα αρχίσει να χαλαρώνει τώρα.
«Οι οικονομολόγοι μας πιστεύουν ότι οι δασμοί έχουν φτάσει στο ανώτατο σημείο και ότι η επιβράδυνση του αμερικανικού ΑΕΠ που οφείλεται στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας έχει αρχίσει να φθίνει.
Βασικό τους σενάριο είναι ότι τα επίπεδα των δασμών στις εισαγωγές από την Κίνα θα παραμείνουν αμετάβλητα για το 2020» επισημαίνεται στην ανάλυση της Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης