Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan σε Trump: Εάν συνεχιστεί η διαφωνία για τα F-35, θα στραφούμε αλλού για να καλύψουμε ανάγκες μας

Erdogan σε Trump: Εάν συνεχιστεί η διαφωνία για τα F-35, θα στραφούμε αλλού για να καλύψουμε ανάγκες μας
Ο Erdogan προειδοποίησε τον Trump ότι συνεχιστεί η διαφωνία για τα F-35, η Τουρκία θα στραφεί αλλού για να καλύψει τις ανάγκες της 
Σαφή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ όσον αφορά τα F-35 φέρεται να απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, προς τον Αμερικανό ομόλογο του, Donald Trump, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στην Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, ο Erdogan δήλωσε σήμερα (19/11/2019) πως είπε στον Trump ότι η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 που απέκτησε φέτος, παρά τις διαμαρτυρίες των ΗΠΑ.
Μάλιστα, του διεμήνυσε πως εάν οι ΗΠΑ διατηρήσουν την «αδιάλλακτη στάση» τους για του F-35, τότε η Τουρκία θα πρέπει να στραφεί αλλού για να καλύψει τις μεσοπρόθεσμες αμυντικές της ανάγκες.
Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε μέλη του AKP, είπε επίσης πως η Τουρκία γνωρίζει πως η στήριξη των ΗΠΑ προς τους Κούρδους μαχητές YPG δεν θα τερματιστεί αμέσως, όμως η μάχη της Άγκυρας κατά των μαχητών που θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση θα συνεχιστεί, μέχρις ότου σταματήσουν όλες οι απειλές κατά της Τουρκίας και εξαλειφθούν όλοι οι μαχητές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης