Βρετανία: Το βορειοϊρλανδικό DUP δεν θα στηρίξει μια κυβέρνηση υπό τον Corbyn

Βρετανία: Το βορειοϊρλανδικό DUP δεν θα στηρίξει μια κυβέρνηση υπό τον Corbyn

Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας δεν θα εξετάσει την περίπτωση να στηρίξει μια κυβέρνηση υπό τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος J. Corbyn
Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας δεν θα εξετάσει την περίπτωση να στηρίξει μια κυβέρνηση υπό τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος J. Corbyn, καθώς αυτό θα είναι «ιδιαίτερα επιζήμιο» για το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε η ηγέτης του DUP A. Foster.
Το DUP ήταν ανέκαθεν εχθρικό απέναντι στον Corbyn λόγω της συμπάθειας του προς τους Ιρλανδούς εθνικιστές του Σιν Φέιν και τον στόχο τους να κόψουν τους δεσμούς της Βόρειας Ιρλανδίας με το Λονδίνο και να ενταχθούν σε ένα ιρλανδικό κράτος.
Ωστόσο οι Εργατικοί και το DUP συμφωνούν στην αντίθεσή τους στη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ του πρωθυπουργού B. Johnson και εάν το DUP διατηρήσει τις 10 έδρες του στις βρετανικές βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, αυτές θα μπορούσαν να αποδειχθούν κρίσιμες στον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της χώρας.
«Είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι δεν θα στηρίξουμε ένα Εργατικό κόμμα υπό τον Corbyn  σε μια κυβέρνηση, διότι πιστεύουμε ότι ο Corbyn θα είναι…ιδιαίτερα επιζήμιος για το Ηνωμένο Βασίλειο σε ό,τι αφορά την διάσπαση του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε η ηγέτης του DUP σε δημοσιογράφους στο Μπέλφαστ.
«Υπάρχουν πολλοί, πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν θα μπορούσαμε συνειδητά να στηρίξουμε μια κυβέρνηση υπό τον Corbyn», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS