Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις για τον χρυσό λόγω των ανησυχιών για το εμπόριο - Στο -0,61% και τα 1.465,15 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πιέσεις για τον χρυσό λόγω των ανησυχιών για το εμπόριο - Στο -0,61% και τα 1.465,15 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Ουάσιγκτον και Πεκίνου
Πτωτικά κινήθηκε σήμερα Πέμπτη (21/11) ο χρυσός, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, παρά τις ανησυχίες που επικρατούν στις τάξεις των επενδυτών για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 είχε πτώση της τάξεως του -0,61% στα 1.465,15 δολ. η ουγγιά.
Image
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, αναμένεται να υπογράψει τα νομοσχέδια που εγκρίθηκαν χθες από το Κογκρέσο, και τα οποία προβλέπουν την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας στο Χόνγκ Κόνγκ, γεγονός που αναμένεται να έχει άμεση επίδραση στις εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα.
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τη σχετική απόφαση ως μία «καταφανή παρέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα βρεθούν αντιμέτωπες με «αρνητικές συνέπειες» εφόσον επιμείνουν.
Η υπογραφή του νομοσχεδίου από τον Donald Trump θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, παρατείνοντας τη στασιμότητα που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις.
Παράλληλα, η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα δημοσίευσε χθες τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα οποία η τρέχουσα πολιτική «είναι πιθανό να παραμείνει ως έχει, καθώς οι εισερχόμενες πληροφορίες σχετικά με την οικονομία δεν είχαν ως αποτέλεσμα μία ουσιαστική επανεκτίμηση των οικονομικών προοπτικών».
Ωστόσο, η Fed διευρκίνισε ότι «οι κίνδυνοι που περιβάλλουν τις προοπτικές της οικονομίας έχουν αυξηθεί, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη μείωση επιτοκίων», η οποία έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα, ενώ πρόσθεσε ότι ο περιορισμός στις επιχειρηματικές επενδύσεις και τις εξαγωγές οφείλονται μεταξύ άλλων «στην αδυναμία της παγκόσμιας ανάπτυξης και στην αυξημένη αβεβαιότητα που σχετίζεται με τις εξελίξεις στο εμπόριο».
Πιέσεις δέχθηκαν και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, με τον άργυρο να υποχωρεί -0,23% στα 17,075 δολάρια η ουγγιά.
Απώλειες 0,25% για την πλατίνα στα 917,70 δολάρια, ενώ κατά -0,57% χαμηλότερα κινήθηκε το παλλάδιο στα 1.731,90 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης