Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι ζητούν οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες από τους πολιτικούς εν’ όψει εθνικών εκλογών, για ένα βιώσιμο μέλλον του κλάδου

tags :
Τι ζητούν οι Βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες από τους πολιτικούς εν’ όψει εθνικών εκλογών, για ένα βιώσιμο μέλλον του κλάδου
Με τίτλο “Value Tourism”, το μανιφέστο της ABTA επισημαίνει ότι ο τουρισμός έφερε έσοδα 146 δις λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018 και υποστηρίζει πάνω από 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα
Στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Ένωση Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA), υπογραμμίζει τη σημασία του ταξιδιού και του τουρισμού στην οικονομία της χώρας.
Και ζητά από τους βουλευτές να συνεργαστούν με τη βιομηχανία για να εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο μέλλον.
Με τίτλο “Value Tourism”, το μανιφέστο της ABTA επισημαίνει ότι ο τουρισμός έφερε έσοδα 146 δις λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018 και υποστηρίζει πάνω από 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα.
Η ABTA στέλνει το μανιφέστο της στους υποψηφίους όλων των κομμάτων. Και θα το χρησιμοποιήσει ως εργαλείο για να συνεργαστεί με νεοεκλεγμένους βουλευτές από όλα τα κόμματα μετά τις εκλογές.

Τα τρία θέματα που η ABTA ζητά από την κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στο επόμενο Κοινοβούλιο

1. Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης στα ταξίδια, η οποία περιλαμβάνει τη συνεργασία με τον κλάδο για την επίτευξη στόχων μείωσης του άνθρακα. Καθώς και την προώθηση διαβουλεύσεων σχετικά με την αφερεγγυότητα των αεροπορικών εταιρειών.
2. Εξασφάλιση του εργατικού δυναμικού για το ταξίδι του αύριο. Κάτι που επικεντρώνεται στην ανάγκη για ένα φιλελεύθερο, ανοιχτό καθεστώς μετανάστευσης και για την εξασφάλιση αμοιβαίας συμφωνίας για τους αποσπασμένους εργαζόμενους στην ΕΕ.
3. Η διασφάλιση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει ανταγωνιστικό, μειώνοντας την ΑΕΠ σύμφωνα με τους ανταγωνιστές της στην ΕΕ και υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις υψηλού επιπέδου, εξετάζοντας συγκεκριμένα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της μεταρρύθμισης των επιτοκίων των επιχειρήσεων.

“Είναι μια σημαντική ευκαιρία να υπενθυμίσουμε στους πολιτικούς πόσο πολύτιμος είναι ο κλάδος ταξίδια και τουρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο καλώντας τους να συνεργαστούν μαζί μας για ένα επιτυχημένο και βιώσιμο μέλλον, επισημαίνει ο επικεφαλής των δημόσιων υποθέσεων της ABTA, Λουκά Πετχέρμπριτ.
Δεν υπήρξε ποτέ πιο σημαντική στιγμή για να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη στα ταξίδια και η κυβέρνηση διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου,
Θέλουμε να διεξαγάγουμε μια διαβούλευση για ένα περιεκτικό καθεστώς προστασίας των καταναλωτών σε περίπτωση περαιτέρω αφερεγγυότητας των αεροπορικών εταιρειών.
Απαιτείται μια μακρόπνοη λύση για να εξασφαλιστεί η σαφήνεια για τους καταναλωτές και η δίκαιη και ίση μεταχείριση όλων των εταιρειών που διαθέτουν πτήσης”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης