Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

H Emirates με νέες τεχνολογίες στην Παγκόσμια Έκθεση Expo 2020 στο Ντουμπάι

tags :
H Emirates με νέες τεχνολογίες στην Παγκόσμια Έκθεση Expo 2020 στο Ντουμπάι
Η εταιρεία ξεκίνησε την κατασκευή του περιπτέρου στην αρχή αυτής της χρονιάς
Με λιγότερο από ένα χρόνο να μεσολαβεί μέχρι την έναρξη της Παγκόσμιας Έκθεσης Expo 2020 στο Ντουμπάι, «της μεγαλύτερης έκθεσης του κόσμου», η Emirates ανοίγει την αυλαία στις φουτουριστικές και διαδραστικές τεχνολογίες αλλά και εμπειρίες που θα προσφέρει στο περίπτερο της κατά της διάρκεια της Παγκόσμιας Έκθεσης.
Η Emirates έχει συνεργαστεί με ακαδημαϊκούς και συνεργάτες της στην αεροπορία και την αεροδιαστημική, για να δημιουργήσουν αλλά και να συντονίσουν ενημερωτικές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες που οδηγούν σε σκέψεις για το μέλλον της αεροπορίας για όλους τους επισκέπτες της Έκθεσης.
Η εταιρεία ξεκίνησε την κατασκευή του περιπτέρου στην αρχή αυτής της χρονιάς. Έχοντας ολοκληρώσει τις βάσεις, η αεροπορική σταδιακά τελειοποιεί τη δομή του κτιρίου.
Η Αυτού Μεγαλειότης, Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Emirates, δήλωσε σχετικά:
«Το περίπτερο της Emirates για την Παγκόσμια Έκθεση Expo 2020 προσφέρει μια προεπισκόπηση στο μέλλον της εμπορικής αεροπορίας του 2071, εξερευνώντας τα εξωτερικά σύνορα της επιστήμης και της τεχνολογίας, καθώς ανυπομονούμε για τα επόμενα 50 χρόνια των αεροπορικών ταξιδιών.
Οι έννοιες που παρουσιάζουμε, επιδιώκουν να εμπνεύσουν και να ενημερώσουν τους επισκέπτες για τις πολλές επαναστατικές και βιώσιμες καινοτομίες που έχει επιτύχει και συνεχίζει να αναπτύσσει η εμπορική αεροπορική βιομηχανία.
Οι διαδραστικές εμπειρίες θα επιτρέψουν στους επισκέπτες να πειραματιστούν με προηγμένα αεροσκάφη, προωστικά συστήματα, φουτουριστικές ατράκτους και υπερσύγχρονα σύνθετα υλικά.
Όπως και σε όλη την Έκθεση, οι επισκέπτες του περιπτέρου της Emirates θα φύγουν με την αίσθηση πως το πνεύμα της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της τεχνολογικής προόδου θα μας βοηθήσει να μεταβούμε σε ένα καλύτερο μέλλον».
Με σκοπό να προσφέρει μια ματιά στις επόμενες δεκαετίες, το περίπτερο της Emirates προσφέρει διάφορες εμπειρίες.
Ο κάθε επισκέπτης ξεκινάει το προσωπικό του ταξίδι στο περίπτερο της Emirates, μέσω ενός «σπόρου», δηλαδή μίας σφαίρας αφής, που του επιτρέπει να ξεκλειδώσει τα επόμενα στάδια.



Στη συνέχεια, σχέδια που χρησιμοποιούν ολογραφικά μοντέλα φουτουριστικών αεροσκαφών, θα αφηγηθούν την επιστήμη της πτήσης και την προτεραιότητα της βιομηχανίας για την εισαγωγή «πράσινων» καυσίμων για πιο καθαρότερους ουρανούς.
Στο εργαστήριο του μέλλοντος, οι επισκέπτες θα σχεδιάσουν πιο ελαφριά και πιο γρήγορα αεροσκάφη με τη βοήθεια ρομπότ.
Μετά, θα ανακαλύψουν μηχανές και καύσιμα που δημιουργούν την ώθηση και την πρόωση και στη συνέχεια, θα τους ζητηθεί να βάλουν τις γνώσεις τους στην πράξη και να σχεδιάσουν το δικό τους φουτουριστικό αεροσκάφος.
Η Emirates θα τους δείξει πως θα μοιάζουν τα αεροδρόμια του μέλλοντος, μέσω βιομετρικών δεδομένων, και στο τέλος, οι επισκέπτες θα φορέσουν διαδραστικά γυαλιά Virtual Reality για να δουν το εσωτερικό των καμπινών των μελλοντικών αεροσκαφών.



Έχοντας συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες, οι επισκέπτες επιστρέφουν τους «σπόρους» τους οι οποίος χρησιμοποιούνται για να ολοκληρώσουν την εμπειρία τους στο περίπτερο της Emirates, μέσω μίας πολυαισθητηριακής ταινίας 360 μοιρών, που συνδυάζει δυναμική αφήγηση και εκπληκτικά γραφικά 3D, με πληροφορίες από τους «σπόρους» , για να ζήσουν ένα εξατομικευμένο και αξέχαστο κλείσιμο της επίσκεψής τους.
Η Παγκόσμια ‘Εκθεση Expo 2020 του Ντουμπάι, που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Οκτωβρίου 2020 έως τις 10 Απριλίου 2021, έχει ήδη χαρακτηριστεί ως η «μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο», υποσχόμενη αφθονία μοναδικών εμπειριών σε 192 περίπτερα χωρών που γιορτάζουν και μας εμπνέουν για το μέλλον, μαζί με ένα γεμάτο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με καθημερινά ζωντανά θεάματα, μουσικά και πολιτιστικά φεστιβάλ, γαστρονομικές εμπειρίες, εμπνευσμένες συνομιλίες και εργαστήρια και πολλά άλλα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης