Τελευταία Νέα
Διεθνή

CDU: Οι προμηθευτές 5G στη Γερμανία θα πρέπει να εγγυηθούν τη μη ανάμειξη ξένου κράτους

CDU: Οι προμηθευτές 5G στη Γερμανία θα πρέπει να εγγυηθούν τη μη ανάμειξη ξένου κράτους
Τα στελέχη του CDU υποστήριξαν μια πρόταση που ορίζει ότι οι προμηθευτές 5G πρέπει να πληρούν έναν «σαφώς καθορισμένο κατάλογο ασφαλείας»
Οι εταιρείες, που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τις συμβάσεις 5G στη Γερμανία θα πρέπει να εγγυηθούν ότι το δίκτυο δεν θα είναι «ευάλωτο» σε ξένη κρατική επιρροή,  ανακοίνωσε το γερμανικό χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) της καγκελαρίου Merkel, ανοίγοντας υπό προϋποθέσεις την πόρτα στην κινεζική Huawei.
Μετά από έντονη συζήτηση, τα στελέχη του CDU υποστήριξαν μια πρόταση που ορίζει ότι οι προμηθευτές 5G πρέπει να πληρούν έναν «σαφώς καθορισμένο κατάλογο ασφαλείας», ο οποίος περιλαμβάνει τον αποκλεισμό επιρροής από ένα ξένο κράτος».
Κάποιοι βουλευτές του CDU θέλουν η κινεζική Huawei, για την οποία οι ΗΠΑ εκφράζουν ανησυχίες ότι το Πεκίνο πως θα τη χρησιμοποιήσει για κατασκοπεία, να αποκλειστεί από τις συμβάσεις 5G στη χώρα, σημειώνει το Reuters.
Ωστόσο η Merkel έχει ξεκαθαρίσει, πως κριτήριο θα πρέπει να είναι τα πρότυπα ασφαλείας και όχι ο αποκλεισμός μίας εταιρείας.
Η εταιρεία που εδρεύει στη Shenzhen έχει επανειλημμένα διαψεύσει τους ισχυρισμούς της Ουάσινγκτον, η οποία πιέζει τους συμμάχους της να αποκλείσουν την Huawei ενώ τον Μάιο της επέβαλε εξαγωγικούς ελέγχους.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης