Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία αρχίζουν τις επόμενες μέρες οι ΗΠΑ

Επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία αρχίζουν τις επόμενες μέρες οι ΗΠΑ
Το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει σχεδόν ολόκληρη την επικράτειά του στη Συρία και οι δυνάμεις των ΗΠΑ σκότωσαν τον πρώην ηγέτη του
Ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων,στρατηγός Kenneth McKenzie, έκανε γνωστό το Σάββατο (23/11/2019) ότι περίπου 500 Αμερικανοί στρατιωτικοί στην ανατολική Συρία αναμένεται να ξαναρχίσουν επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει σχεδόν ολόκληρη την επικράτειά του στη Συρία και οι δυνάμεις των ΗΠΑ σκότωσαν τον πρώην ηγέτη του, Abu Bakr al-Baghdadi, τον περασμένο μήνα, αλλά η οργάνωση που κάποτε ήλεγχε το ένα τρίτο της Συρίας και του γειτονικού Ιράκ εξακολουθεί να θεωρείται απειλή, αναφέρει το Reuters.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αιφνιδίασε τους συμμάχους των ΗΠΑ τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοινώνοντας ότι η Ουάσιγκτον θα αποσύρει όλα τα στρατεύματά της από τη Συρία.
Ωστόσο αργότερα αποφάσισε να διατηρήσει μια μικρή δύναμη στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, εστιάζοντας την προσοχή του στην αποτροπή της επιστροφής του Ισλαμικού Κράτους και της επίθεσης στα πετρελαϊκά πεδία της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης