Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης: Ειδική μέριμνα για τον αγροτικό κόσμο στο νέο ασφαλιστικό – Δεν θα διπλασιαστούν οι ασφαλιστικές εισφορές

Βορίδης: Ειδική μέριμνα για τον αγροτικό κόσμο στο νέο ασφαλιστικό – Δεν θα διπλασιαστούν οι ασφαλιστικές εισφορές
«Aπολύτως ανακριβές» το ενδεχόμενο διπλασιασμού των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, σύμφωνα με τον Μ. Βορίδη
«Να αλλάξουμε τα αρνητικά δεδομένα που είχε δημιουργήσει η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να επαναφέρουμε την κανονικότητα και στον πρωτογενή τομέα», ήταν μοναδικός στόχος της κυβέρνησης από την πρώτη μέρα, όπως τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδης, σε συνέντευξή του στο ένθετο «Agropost» της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Κατά τον ίδιο, αποκορύφωμα της υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος είναι το νομοσχέδιο για τα συνεταιριστικά σχήματα που θα τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.
«Αυτό που επιδιώκουμε να κάνουμε και αποτελεί προεκλογική δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού είναι να επαναφέρουμε στο επίκεντρο τον αγρότη-επιχειρηματία μέσα από ένα αναμορφωμένο θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των συνεργατικών σχημάτων και των διεπαγγελματικών οργανώσεων», όπως ο ίδιος σημειώνει.
Αναφέρει ότι έχουν εξασφαλιστεί 1,5 δισ. ευρώ για την κάλυψη μέρους του χρηματοδοτικού κενού στον αγροτικό τομέα μέσα από τη μορφή χαμηλότοκων δανείων με μακροπρόθεσμη διάρκεια αποπληρωμής, τα οποία θα είναι διαθέσιμα μέσα στους επόμενους δύο μήνες περίπου.
Προσθέτει ότι η κυβέρνηση έχει καταβάλει έγκαιρα το 70% της βασικής ενίσχυσης των παραγωγών και το ίδιο θα γίνει και για τις επόμενες προγραμματισμένες πληρωμές.
Περαιτέρω, ο υπουργός χαρακτηρίζει «απολύτως ανακριβές» το ενδεχόμενο διπλασιασμού των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών.
Όπως αναφέρει, «η αρχιτεκτονική του νέου ασφαλιστικού θα περιέχει ειδική πρόνοια και μέριμνα για τον αγροτικό κόσμο και προφανώς οι ασφαλιστικές εισφορές δεν πρόκειται να διπλασιαστούν».
Αναφορικά με την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής, ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι εκδηλώθηκε ανάλογο ενδιαφέρον από ασφαλιστικές εταιρείες ελληνικών και ξένων,  με αρκετές από τις οποίες  έχει προχωρήσει σε επαφές και συζητήσεις.
Κατά τον ίδιο, η σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα «ανοίγει νέες προοπτικές προς όφελος των Ελλήνων παραγωγών χωρίς να υπάρξει η παραμικρή επιβάρυνση γι' αυτούς».
Ακόμη, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή απέναντι σε φαινόμενα παράνομων ελληνοποιήσεων και για αυτό «θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο η διοικητική δομή για την επίτευξη αποτελεσματικών ελέγχων», ενώ σημειώνει ότι η κυβέρνηση, εν όψει της νέας ΚΑΠ, διεκδικεί σταθερούς πόρους για τους Έλληνες γεωργούς και κτηνοτρόφους και ήδη αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για την επαρκή χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα για «να μη χάσει την μεγάλη ευκαιρία να αναγορευθεί σε πρωταγωνιστή για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας ολόκληρης αφού ο πρωτογενής τομέας αποτελεί -οφείλει να αποτελεί- την ατμομηχανή της ανάπτυξης».
Τέλος, σχετικά με τις συμφωνίες που υπεγράφησαν με την Κίνα ο κ. Βορίδης υπογραμμίζει πως αυτές «αλλάζουν τα δεδομένα προώθησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην παγκόσμια αγορά» και ότι η εξαγωγική δραστηριότητα θα περιλαμβάνει εκτός των αγροτικών προϊόντων, την ανταλλαγή επιστημονικού προσωπικού  και τη δημιουργία πρωτοκόλλων φυτοϋγείας τα οποία απαιτούνται παγκοσμίως.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης