Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Περιφερειακές εκλογές αύριο (24/11) στη σκιά των βίαιων διαδηλώσεων - Φόβοι για νέα επεισόδια

Χονγκ Κονγκ: Περιφερειακές εκλογές αύριο (24/11) στη σκιά των βίαιων διαδηλώσεων - Φόβοι για νέα επεισόδια
Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους διαδηλωτές να μην προκαλέσουν προβλήματα κατά τις περιφερειακές εκλογές 
Εν μέσω πολύμηνων και βίαιων διαδηλώσεων οδεύει προς τις περιφερειακές εκλογές το Χονγκ Κονγκ αύριο (24/11) με την εκλογική αναμέτρηση να χαρακτηρίζεται κρίσιμης σημασίας καθώς θα αξιολογηθεί η δημοτικότητα της φιλοκινεζικής κυβέρνησης, που εμφανίζεται άκαμπτη μπροστά στις κινητοποιήσεις.
Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους διαδηλωτές στην υπό κινεζική κυριαρχία πόλη να μην προκαλέσουν προβλήματα κατά τις περιφερειακές εκλογές, καθώς οι διαμαρτυρίες και οι συγκρούσεις στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ συνεχίζονται εδώ και σχεδόν έξι μήνες.
«Οφείλουμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ψηφοφόρων και να τους επιτρέψουμε να ψηφίσουν χωρίς οποιαδήποτε ανάμειξη», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.
Η αστυνομία θα κάνει περιπολίες κοντά στα εκλογικά τμήματα, σημείωσε ο ίδιος, ενώ δεν έχουν δημοσιοποιηθεί απειλές κατά ψηφοφόρων ή εκλογικών τμημάτων.
Κάλεσμα στους συμπατριώτες του να σπεύσουν μαζικά αύριο στις κάλπες και να ψηφίσουν για να «αποκτήσουν περισσότερη δημοκρατία» απηύθυνε από την πλευρά του ένας 21χρονος φοιτητής από το Χονγκ Κονγκ, ο οποίος τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά στη διάρκεια των διαδηλώσεων.
«Ελπίζω οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ να ψηφίσουν προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερη δημοκρατία με ειρηνικό τρόπο» δήλωσε ο φοιτητής, έχοντας το πρόσωπό του καλυμμένο και ντυμένος στα μαύρα, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι διαδηλωτές.
Ο ίδιος τραυματίστηκε πριν από δύο εβδομάδες. Βρίσκεται μεταξύ των τριών προσώπων που χτυπήθηκαν από σφαίρες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων και είναι ο πρώτος που μίλησε δημοσίως. Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Τετάρτη μετά την αφαίρεση ενός νεφρού του και τμήματος του ήπατος εξαιτίας των τραυμάτων του.
«Κάθε ψήφος μετράει» τόνισε.
Ο 21χρονος τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα την 11η Νοεμβρίου, όταν διαδηλωτές έκλεισαν δρόμους στο Χονγκ Κονγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης