Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corbyn (Βρετανία Εργατικοί): Θα μείνω ουδέτερος σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit

Corbyn (Βρετανία Εργατικοί): Θα μείνω ουδέτερος σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit
Ο ηγέτης των Εργατικών υπόσχεται να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία εξόδου με την ΕΕ και να τη θέσει σε δημοψήφισμα το επόμενο έτος
Ουδέτερος μπροστά σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit δήλωσε ότι θα παραμείνει ο ηγέτης των Εργατικών Jeremy Corbyn ώστε να ανταπεξέλθει στο αποτέλεσμα των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου και να κρατήσει τη χώρα ενωμένη.
Κι ενώ ο Johnson θέλει να ολοκληρώσει τη συμφωνία που έχει ήδη συμφωνήσει με τις Βρυξέλλες ώστε να αποχωρήσει η Βρετανία την ΕΕ τον Ιανουάριο, ο ηγέτης των Εργατικών υπόσχεται να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία εξόδου και να τη θέσει σε δημοψήφισμα το επόμενο έτος, το δεύτερο μετά εκείνο του 2016.
"Θα υιοθετήσω ως πρωθυπουργός, αν εκλεγώ, μια ουδέτερη στάση, ώστε να μπορέσω με αξιοπιστία να επιτύχω το αποτέλεσμα ενός νέου δημοψηφίσματος και να φέρω κοντά όλες τις κοινότητες και τη χώρα, αντί να συνεχίσω την ατελείωτη συζήτηση για την ΕΕ για το Brexit, "δήλωσε ο Corbyn κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στο BBC.
Προηγουμένως, ο Corbyn δήλωσε ότι η θέση του κόμματός του θα καθοριστεί σε ειδικό συνέδριο του κόμματος για το θέμα.
Το Brexit ωστόσο φαίνεται ότι έχει διχάσει και τους Εργατικούς καθώς ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη του να τάσσονται ανοικτά υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.
"Δεν βλέπω πώς μπορείτε να κάνετε μια συμφωνία όταν λέτε ότι θα είστε ουδέτεροι ή αδιάφοροι για τη συμφωνία", ήταν η απάντηση του Συντηρητικού πρωθυπουργού Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης