Τελευταία Νέα
Διεθνή

G20: «Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου»

G20: «Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου»
Τους υπουργούς Eξωτερικών των 20 χώρων απασχόλησαν το παγκόσμιο εμπόριο, η οικονομική ανάπτυξη των αφρικανικών χωρών, καθώς και η φορολογία των μεγάλων ψηφιακών εταιρειών
Ολοκληρώθηκε η διήμερη σύνοδος των χωρών των G20, που φιλοξενήθηκε στη πόλη Ναγκόγια της Ιαπωνίας.
Τους υπουργούς Eξωτερικών των 20 χώρων απασχόλησαν το παγκόσμιο εμπόριο, η οικονομική ανάπτυξη των αφρικανικών χωρών, καθώς και η φορολογία των μεγάλων ψηφιακών εταιρειών.
Στις δηλώσεις του ο Ιάπωνας υπουργός εξωτερικών Toshmimitsu Motegi, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
«Νομίζω πως μετά από εντατικές συνομιλίες, τα μέλη των G20 έχουν καταλήξει σε μια κοινή θέση. Όλοι πιστεύουμε πως πρέπει να προχωρήσουμε στην μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
Αυτό είναι απαραίτητο να γίνει, αν θέλουμε να επιλύονται άμεσα και με δίκαιο τρόπο οι διαφορές που προκύπτουν στο εμπόριο που πλέον δεν γνωρίζει σύνορα» δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός εξωτερικών.
Στο πλαίσιο της συνόδου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της Πρωτοβουλίας για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων και τον Αφοπλισμό. Την Ευρωπαϊκή Ένωση εκπροσώπησε η Federica Mogherini, Ύπατη Εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης