Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρουμανία: Σήμερα (24/11) ο β΄ γύρος των προεδρικών εκλογών - Φαβορί ο Klaus Iohannis

Ρουμανία: Σήμερα (24/11) ο β΄ γύρος των προεδρικών εκλογών -  Φαβορί ο Klaus Iohannis
Φαβορί να κερδίσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ο φιλοευρωπαίος απερχόμενος πρόεδρος της Ρουμανίας Klaus Iohannis
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, Κυριακή 24/11, οι πολίτες της Ρουμανίας για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, με τον φιλοευρωπαίο απερχόμενο πρόεδρος της χώρας, Klaus Iohannis, να είναι φαβορί για να κερδίσει μία δεύτερη θητεία.
Αντίπαλος του  Klaus Iohannis στις εκλογές είναι η 55χρονη αριστερή πρώην πρωθυπουργός V. Dancila.
Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 07:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας και θα κλείσουν στις 19:00, ενώ αμέσως μετά θα γίνουν γνωστές οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα και μερικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το βράδυ της Κυριακής.
Στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 10 Νοεμβρίου ο 60χρονος Klaus Iohannis αναδείχθηκε πρώτος, καθώς συγκέντρωσε το 38% των ψήφων.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της χώρας εκλέγεται από το λαό για πενταετή θητεία.
Η V. Dancila ήρθε στο πολιτικό προσκήνιο τον Ιανουάριο του 2018, οπότε και ανέλαβε τα ηνία της κυβέρνησης, μετά από αίτημα του πρώην επικεφαλής στο Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης κατηγορούμενος για διαφθορά.
Η κυβέρνηση V. Dancila άντεξε 21 δύσκολους μήνες, καθώς ανατράπηκε τον Οκτώβριο από το κοινοβούλιο και αντικαταστάθηκε από ένα κεντροδεξιό υπουργικό συμβούλιο υπό την ηγεσία του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PNL), στο οποίο ανήκει και ο Iohannis.
Στη Ρουμανία , που είναι η έβδομη πιο πολυπληθής χώρα της ΕΕ με 19,4 εκατ. κατοίκους, τεράστιες κοινωνικές ανισότητες και σχεδόν ένας στους δύο πολίτες ζει στην ύπαιθρο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης