Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Το παγκόσμιο πάρτι στα ομόλογα έχει τελειώσει, οι μετοχές δεν έχουν πολλά περιθώρια

Nomura: Το παγκόσμιο πάρτι στα ομόλογα έχει τελειώσει, οι μετοχές δεν έχουν πολλά περιθώρια
Η Nomura υποστηρίζει ότι και ο Ray Dalio της Bridgewater καθώς πλησιάζουν οι εκλογές για το 2020 στις ΗΠΑ οι αποδόσεις στα ομόλογα θα υποχωρήσουν, οι τιμές του χρυσού θα ανέβουν και οι μετοχές θα διορθώσουν
Το παγκόσμιο πάρτι στα ομόλογα έχει τελειώσει, οι μετοχές δεν έχουν πολλά περιθώρια αναφέρει η ιαπωνική Nomura και ο επικεφαλής στρατηγικών αναλύσεων Charlie McElligott
Η πρόσφατη διόρθωση της αγοράς ομολόγων προσεχώς θα αναπληρωθεί καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων εκ νέου θα υποχωρήσουν.
Ωστόσο το μεγάλο πάρτι στα ομόλογα έχει τελειώσει αναφέρει η Nomura.
Με τον Jerome Powell τον επικεφαλής της FED να επιμένει ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα, σχεδιάζει μειώσεις αλλά δεν θα βιαστεί για την ώρα και τον εμπορικό πόλεμο να παραμένει αίνιγμα οι αποδόσεις των ομολόγων θα υποχωρήσουν αλλά οι κινήσεις της αγοράς είναι πολύ περιορισμένες.
Η επίπεδη καμπύλη στα ομόλογα είναι αρνητική εξέλιξη, καθώς  συνδέεται με την αργή ανάπτυξη και τον χαμηλό πληθωρισμό.
Τώρα βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο και πάλι όπου - εδώ και δύο μήνες συγκεκριμένα – η Nomura επέμεινε για τις συνέπειες του ράλι στα ομόλογα.
Κατά την Nomura είναι λάθος να πιστεύουν οι επενδυτές ότι θα συμβεί η εξής αλληλουχία γεγονότων.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/china%20credit%20intensity_0.png?itok=5HHHU9b6
Μείωση μετοχών, εισροές στα ομόλογα ή το αντίθετο… οι επενδυτές το επόμενο διάστημα δεν θα ρισκάρουν.
Στις αγορές υπάρχουν ορισμένες μετοχές που λειτουργούν ως ομόλογα π.χ. η Apple είναι τόσο ισχυρή εταιρία που λειτουργεί ως ομόλογο.
Όμως στην πράξη για να δικαιολογηθούν οι ακριβές αποτιμήσεις των μετοχών θα έπρεπε και στα ομόλογα οι αποδόσεις να βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά γεγονός που καταγράφεται την τρέχουσα περίοδο.
Τα ομόλογα έρχονται να δικαιολογήσουν τις ακριβές μετοχές και για τον λόγο αυτό βρίσκονται οι τιμές των κρατικών ομολόγων σε ιστορικά υψηλά.
Ο χρυσός, εξήγησε ο McElligott, είναι ο τελικός διαμορφωτής των αγορών, οι traders συχνά χάνουν τις κινήσει στον χρυσό για άλλα assets υψηλότερου κινδύνου αλλά ο χρυσός είναι σταθερή αξία.
Ο χρυσός έμμεσα συσχετίζονται με χαμηλότερες πραγματικές αποδόσεις.
Ο χρυσός αντικατοπτρίζει καλύτερα τις κινήσεις των βραχυχρόνιων ομολόγων:
Όταν οι αποδόσεις των βραχυχρόνιων ομολόγων ανεβαίνουν, ο χρυσός υποχωρεί και το αντίστροφο.
Αλλά τώρα που οι πραγματικές αποδόσεις (ονομαστικές αποδόσεις - πληθωρισμός) έχουν αλλάξει χαμηλότερα, η Nomura υποστηρίζει ότι… τα ομόλογα δεν έχουν σημαντικά περιθώρια.
Κατά την Nomura οι αγορές πρέπει να εστιάσουν στο πιθανότερο σενάριο στην επιδείνωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας καθώς φεύγουμε από την φάση 1 και εστιάζουμε στην σκληρή φάση 2.
Η Nomura υποστηρίζει ότι και ο Ray Dalio της Bridgewater καθώς πλησιάζουν οι εκλογές για το 2020 στις ΗΠΑ οι αποδόσεις στα ομόλογα θα υποχωρήσουν, οι τιμές του χρυσού θα ανέβουν και οι μετοχές θα διορθώσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης