Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες για τον χρυσό εν αναμονή εξελίξεων στο εμπόριο - Στο -0,6% και τα 1.461,70 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Νέες απώλειες για τον χρυσό εν αναμονή εξελίξεων στο εμπόριο - Στο -0,6% και τα 1.461,70 δολ. ανά ουγγιά
Σημαντική ενίσχυση για το δολάριο πίεσε περαιτέρω τον χρυσό
Απώλειες σημείωσε σήμερα Δευτέρα (25/11) ο χρυσός, καθώς οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο εξακολουθούν να στέλνουν μεικτά μηνύματα στις αγορές.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2020 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,6% στα 1.461,70 δολ. ανά ουγγιά
Image
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping, το Πεκίνο «εργάζεται ενεργά προκειμένου να αποφύγει έναν εμπορική πόλεμο», ενώ όπως διευκρίνισε ο ίδιος, «δεν ξεκινήσαμε αυτόν τον εμπορικό πόλεμο και είναι κάτι το οποίο δεν επιθυμούμε».
Τόσο ο Κινέζος πρόεδρος όσο και ο Αμερικανός ομόλογός του, Donald Trump, έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, παρά τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η δεύτερη φάση της εμπορική συμφωνία δείχνει ακόμα λιγότερο πιθανή, καθώς οι δύο χώρες δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση.
Από την πλευρά του, ο Donald Trump δήλωσε ότι η συμφωνία «είναι ενδεχομένως πολύ κοντά», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «το ερώτημα είναι εάν επιθυμώ εγώ να το κάνω ή όχι».
Σημαντικές απώλειες της τάξης του -0,76% σημείωσε ο άργυρος, ο οποίος έφθασε στα 16,87 δολάρια.
Στον αντίποδα ανοδικά κινήθηκαν τόσο η πλατίνα (+0,82%) όσο και το παλλάδιο (+1,5%) τα οποία έκλεισαν στα 899,90 και 1.769,50 δολάρια η ουγγιά αντίστοιχα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης