Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Σύμπτωση απόψεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για να μην καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Σύμπτωση απόψεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για να μην καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών
Ο γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε πρόκληση για τους εργαζόμενους και τη λαϊκή τάξη είναι η συνταγματική κατοχύρωση της φτώχειας, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
Tα βέλη του κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,  στην τοποθέτησή του από το βήμα της Ολομέλειας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
«Κοινή σας επιδίωξη είναι να μην διαταράσσεται η άσκηση της κυρίαρχης πολιτικής από τον λαϊκό παράγοντα.
Υπήρξε σύμπτωση απόψεων μεταξύ σας να μην καταργηθεί ο απαράδεκτος νόμος περί ευθύνης υπουργών», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.
Ο γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε πρόκληση για τους εργαζόμενους και τη λαϊκή τάξη είναι η συνταγματική κατοχύρωση της φτώχειας, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Σύμφωνα με τον Δ. Κουτσούμπα, βασικός στόχος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνουν όλες οι αναγκαίες αλλαγές στο σύνταγμα που θα θωρακίζουν το αστικό κράτος από πιθανούς κινδύνους αστάθειας που σίγουρα θα προκύψουν στο μέλλον.
Όσον αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι η  απευθείας εκλογή ΠτΔ από τον λαό θα ισχυροποιούσε τον ρόλο του.
Η ισχύς που θα του προσέδιδε, αναγκαστικά θα άνοιγε τη συζήτηση ότι αυτή η ισχύς δεν μπορεί να μείνει γυμνή και πρέπει να του δοθούν εξουσίες, εκτίμηση ο γ.γ. του ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης