Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Παραδοχή Μητσοτάκη ότι οι υπουργοί του τα έχουν κάνει θάλασσα με το προσφυγικό

Σπίρτζης: Παραδοχή Μητσοτάκη ότι οι υπουργοί του τα έχουν κάνει θάλασσα με το προσφυγικό
Γκρεμίζονται όσα είπε προεκλογικά η ΝΔ για να γίνει κυβέρνηση υποστήριξε ο κ.Σπίρτζης
Επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι τα έχει κάνει θάλασσα με το προσφυγικό εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Σπίρτζης.
«Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τα ασυνόδευτα παιδιά και καλά κάνει αλλά αυτό είναι παράλληλα και μια παραδοχή του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη ότι κάποιοι από τους υπουργούς του τα έχουν κάνει θάλασσα.
Και ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης τα έκανε θάλασσα όταν κατήργησε το αρμόδιο για το προσφυγικό υπουργείο» είπε μιλώντας στο One Channel ο κ.Σπίρτζης, αναφέροντας πως «είχαν γίνει, επί ΣΥΡΙΖΑ, δομές για τα ασυνόδευτα παιδιά και στην Παλλήνη και αλλού και με τη συμμετοχή και τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής αυτοδιοίκησης».
«Είμαστε σε περιόδους οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και οι ακροδεξιές εκδοχές που καλλιεργούνται από την κρίση ένα από τα θέματα που ανεβάζουν για να φορτίσουν τους πολίτες είναι η ξενοφοβία και ο ρατσισμός.
Δυστυχώς, ένα μέρος όσων καλλιέργησαν αυτό το κλίμα στη χώρα μας είναι στη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα είναι και κορυφαία στελέχη της.
Είχαν κάνει σημαία τη φράση του Τσίπρα για τα θαλάσσια σύνορα.
Τώρα που έχουμε θαλάσσια σύνορα και φυλάσσονται γιατί έχουμε αυτές τις ροές;» διερώτηθηκε ο κ.Σπίρτζης.
Κάνοντας μια γενικότερη εκτίμηση του πολιτικού κλίματος ο κ.Σπίρτζης ανέφερε πως: «γκρεμίζονται όσα είπε προεκλογικά η ΝΔ για να γίνει κυβέρνηση, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών».
«Προεκλογικά υπονοούσαν ότι θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τη συμφωνία και όσα θεωρούσαν προδοτικά.
Τώρα παραδέχονται πώς είναι εθνική ήττα να μην ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ.
Η Συμφωνία των Πρεσπών απέτρεπε την δημιουργία ενός μουσουλμανικού τόξου στα βόρεια σύνορά μας, το οποίο θα τελούσε υπό την επιρροή της Τουρκίας.
Η ΝΔ κατέστρεψε σε τέσσερις μήνες όσα κάναμε.
Υπάρχουν βέβαια και πράγματα τα οποία θέλει να συνεχίσει, όμως, είναι εγκλωβισμένη σε μια λαϊκιστική ρητορική, την οποία χρησιμοποιούσε τέσσερα χρόνια» υπογράμμισε ο κ.Σπίρτζης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης