Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μειοδότης η Intrakat για οδικό έργο στην Κύπρο - Στα 70 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός

tags :
Μειοδότης η Intrakat για οδικό έργο στην Κύπρο - Στα 70 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός
Ο συνολικός  χρόνος μελέτης/κατασκευής θα είναι 3,5 χρόνια
Τέσσερις κοινοπραξίες υπέβαλλαν προσφορά την περασμένη Παρασκευή στο διαγωνισμό για την κατασκευή του δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς (Τμήμα 1, Φάση Α) στην Κύπρο, συνολικού προύπολογισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιntrakat έδωσε την χαμηλότερη προσφορά έναντι των άλλων σχημάτων (72,97 εκατ. ευρώ). Στο διαγωνισμό συμμετείχαν η Τέρνα, η AVAX και η ICM SpA. 
Το Υπουργείο αφού αξιολογήσει τις προσφορές θα προχωρήσει στην κατακύρωση του έργου. Στη συνέχεια θα  μεσολαβήσει διάστημα δεκαπέντε ημερών κατά το οποίο οι υπόλοιπες εταιρείες έχουν το δικαίωμα να καταχωρήσουν προσφυγή σε περίπτωση που έχουν λόγο να πιστεύουν ότι δεν τηρήθηκαν οι όροι του διαγωνισμού.
Το έργο εντάσσεται στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του κυπριακού Υπουργείου για βελτίωση του οδικού δικτύου.
Το προτεινόμενο έργο αφορά την μελέτη και κατασκευή (Design & Build) δρόμου δύο λωρίδων από την Αγία Μαρινούδα μέχρι το Στρουμπί, μήκους 15,5 χλμ., με προοπτική αναβάθμισής του σε αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων, ενώ το προκαταρκτικό κόστος του έργου υπολογίζεται σε 70 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ.
Ο συνολικός  χρόνος μελέτης/κατασκευής θα είναι 3,5 χρόνια.
Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί στις νέες συμβάσεις προϋπολογισμού περί τα 30 εκατ. ευρώ που ενέταξε στο χαρτοφυλάκιο η Intrakat, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα έργα ύψους 48 εκατ ευρώ που υπέγραψε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ανεβάζοντας το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων της πάνω από τα 420 εκατ. ευρώ.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης