Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oι ευρωαγορές δεν «πείσθηκαν» από την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας - Στο -0,08% ο DAX

Oι ευρωαγορές δεν «πείσθηκαν» από την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας - Στο -0,08% ο DAX
Προς το παρόν οι επενδυτές δεν πείθονται από τις πληροφορίες για πρόοδο προς την επίτευξη συμφωνία για τη «Φάση 1»
Στάση αναμονής τήρησαν οι επενδυτές στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το ενδιαφέρον να παραμένει επικεντρωμένο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας.
Προς το παρόν οι επενδυτές δεν φαίνεται πείθονται από τις πληροφορίες για πρόοδο προς την επίτευξη συμφωνία για τη «Φάση 1».

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε -0,08 στις 13.236 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε οριακή μεταβολή -+0,09% στις 7.403 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 διαπραγματεύθηκε στις 5.929 μονάδες με πτώση 0,08%.
Image
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB είχε κέρδη +0,37% στις 23.553 μονάδες.
Image
Στις 9.324 μονάδες έκλεισε ο IBEX 35 στη Μαδρίτη, με απώλειες 0,05%.
https://pbs.twimg.com/media/EKUM_pZXsAE-AWm?format=png&name=small
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις είχαν ακόμα μία τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα (26/11/2019).
«Οι δύο πλευρές συζήτησαν για την επίλυση βασικών ζητημάτων κοινής ανησυχίας, κατέληξαν σε συναίνεση ως προς την επίλυση των σχετικών ζητημάτων και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επικοινωνία σχετικά με θέματα που έχουν απομείνει για την "Φάση 1" της συμφωνίας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Κίνας.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Liu He, επικεφαλής διαπραγματευτής της Κίνας, συνομίλησε με τον Αμερικανό εμπορικό αντιπρόσωπο, Robert Lighthizer, και τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Steven Mnuchin.
Στη συνομιλία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου, Zhong Shan, αλλά και ο Κινέζος κεντρικός τραπεζίτης, Yi Gang.
Όσον αφορά τον τομέα των μακροοικονομικών στοιχείων, το ερευνητικό ινστιτούτο GfK δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία για τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκε άνοδος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του GfK διαμορφώθηκε στις 9,7 μονάδες, έναντι 9,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που είχε αποτελέσει το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών.
Παράλληλα, τα στοιχεία του GfK για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος στις 9,6 μονάδες.
Το ινστιτούτου βασίζεται σε τρεις υποδείκτες προκειμένου να διαμορφώσει τον δείκτη που αφορά τον ερχόμενο μήνα, οι δύο εκ των οποίων κατέγραψαν σημαντική άνοδο σε μηνιαία βάση.
Ο υποδείκτης που αφορά τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας διαμορφώθηκε στις 13,8 μονάδες, έναντι 12,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, βάζοντας «φρένο» στην πτωτική πορεία των προηγούμενων μηνών.
Οι προσδοκίες εισοδήματος κατέγραψαν σημαντική άνοδογια τον Νοέμβριο του 2019, με τον σχετικό υποδείκτη να διαμορφώνεται στις 45,5 μονάδες, έναντι 39 μονάδων τον Οκτώβριο, δεχόμενος ώθηση από την υγιή κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας.
Επιπλέον, ο υποδείκτης που σχετίζεται με την πρόθεση των καταναλωτών να προχωρήσουν σε αγορές υποχώρησε στις 50 μονάδες, έναντι 51,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο σε υψηλά επίπεδα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης