Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει περίπτωση πρόωρων εκλογών – Σε δύο εβδομάδες ο νόμος για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει περίπτωση πρόωρων εκλογών – Σε δύο εβδομάδες ο νόμος για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
Πολυσύνθετο πρόβλημα το μεταναστευτικό – προσφυγικό, θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα είπε ο υπ. Εσωτερικών
Την θέση ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο πρόωρων εκλογών με αφορμή τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Θεοδωρικάκος είπε ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της 3,5 χρόνια, τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός είχε πει προεκλογικά ότι ο εκλογικός νόμος θα ψηφιστεί αμέσως».
«Για το θέμα αυτό, όπως και για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η πρωτοβουλία ανήκει στον Πρωθυπουργό» είπε ο κ.Θεοδωρικάκος, ο οποίος ερωτηθείς για το όνομα που θα προτείνει η κυβέρνηση, είπε πως «ο μοναδικός που μπορεί να έχει πρόταση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι εκείνος που έχει την ευθύνη να πάρει την απόφαση, που δεν είναι άλλος από τον Πρωθυπουργό».
«Δεν πρέπει να έχει κανείς αμφιβολία ότι το πρόσωπο που θα φέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τύχει την έγκριση της ευρείας πλειοψηφίας, εύχομαι της καθολικής», εκτίμησε ο υπ. Εσωτερικών, ο οποίος σχετικά με τις πρόσφατες καταστροφές από το κύμα κακοκαιρίας είπε πως «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές».
«Εδώ και δύο μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο.
Όμως όσα έργα και να κάνουμε, οι συνθήκες είναι τέτοιες που σε περιπτώσεις σαν και τις παρούσες, πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να αντιδρά αμέσως» τόνισε ο κ.Θεοδωρικάκος, αναφέροντας πως «μέσα στο επόμενο πεντάμηνο θα έχει ψηφιστεί ο νόμος που θα ξεκαθαρίζει τις αρμοδιότητες και θα επιταχύνει τις διαδικασίες για τη δημιουργία έργων πρόληψης».
«Τα έργα τα εξήγησε ο Υπουργός Μεταφορών και θα ολοκληρωθούν, για να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή» είπε ο κ.Θεοδωρικάκος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο νόμο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.
«Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έρθει στη Βουλή ο νόμος για τους αποδήμους, που θα έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
Για πρώτη φορά οι Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό ενώνονται με τον κορμό της χώρας» είπε ο κ.Θεοδωρικάκος, ο οποίος και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «στις επόμενες δέκα μέρες να έρθει και να συμμετάσχει κι εκείνος στο νόμο που ενώνει τους Έλληνες».
Όσον αφορά στο ζήτημα των δημοτικών τελών, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε σαφές ότι από τις αρχές του νέου έτους, «τα δημοτικά τέλη θα μπαίνουν βάσει των πραγματικών τετραγωνικών των σπιτιών» και τόνισε ότι, «δε θα γυρίσουμε πίσω, δε θα αναζητήσουμε κάτι, ούτε θα επιβληθούν πρόστιμα για τα τέλη των προηγούμενων ετών».
Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό, υποστήριξε πως είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα και διεμήνυσε πως θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα.
«Δεν μπορεί η ενωμένη Ευρώπη να θεωρεί ότι είναι μεμονωμένο πρόβλημα.
Η κυβέρνηση έχει πάρει ένα σύνολο μέτρων και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα.
Δεν μπορεί να νομίζει κανένας ότι μπορεί να έρχεται και να φεύγει ό,τι ώρα θέλει» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης