Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λέκκας: Ο σεισμός στην Αλβανία δεν πορεί να επηρεάσει τον ελληνικό χώρο

Λέκκας: Ο σεισμός στην Αλβανία δεν πορεί να επηρεάσει τον ελληνικό χώρο
Ο κ. Λέκκας θα μεταβεί στην Αλβανία με αποστολή από τον ΟΑΣΠ και από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Θεωρώ ότι αυτός ο σεισμός δεν μπορεί να επηρεάσει τον ελληνικό χώρο, δεδομένου ότι υπάρχουν κάποιες δομές στα σύνορα Ελλάδας και Αλβανίας, οι οποίες δεν επιτρέπουν τη σεισμική δραστηριότητα από τη μία χώρα στην άλλη» δήλωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).
«Για το θέμα αυτό έχουμε πλήρη αντίληψη και το λέμε ξεκάθαρα», ανέφερε κατηγορηματικά.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε πως σήμερα το απόγευμα θα μεταβεί στην Αλβανία με αποστολή από τον ΟΑΣΠ και από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
«Το “τι περιμένουμε;” είναι το ερώτημα που θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε κατά την αποστολή μας στην Αλβανία, να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια με βάση τα δεδομένα, διότι κάθε γεγονός εξελίσσεται με το δικό του διαφορετικό τρόπο και αυτό πρέπει να το λύσουμε» υπογράμμισε.
Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών εξέφρασε τον προβληματισμό του λέγοντας ότι «έχουμε να κάνουμε με ένα γεγονός, το οποίο αποτελεί συνέχεια του γεγονότος που είχαμε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν είχε εκδηλωθεί μια παρόμοια σεισμική δόνηση μικρότερου μεγέθους στην ίδια περιοχή, η οποία μπερδεύει λίγο τα πράγματα. Αντί να πάμε σε ένα μειούμενο μέγεθος το μέγεθος αυξάνει και γι’ αυτό είμαστε λίγο προβληματισμένοι» και διευκρίνισε πως «περιμέναμε έναν μεγάλο σεισμό στην περιοχή μας, καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».
Τόνισε δε πως «ήταν ένα μεγάλος σεισμός στην Αλβανία. Υπάρχει ένα συνονθύλευμα κατασκευών στη γειτονική χώρα. Υπάρχουν οι παλιές τρωτές κατασκευές, οι κατασκευές κάποιων δεκαετιών και οι σύγχρονες κατασκευές που είναι πολύ καλές βέβαια, όμως το απόθεμα γέρνει στην πλευρά των παλιών κατασκευών και όχι τόσο των σύγχρονων και είναι επόμενο οι κατασκευές αυτές να μην έχουν την απαιτούμενη θωράκιση και γι΄ αυτό έχουμε τις ζημίες αυτές που προκλήθηκαν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης