Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (πρόεδρος Ουκρανίας): Το Κίεβο δεν παρεμβαίνει στις αμερικανικές εκλογές

Zelensky (πρόεδρος Ουκρανίας): Το Κίεβο δεν παρεμβαίνει στις αμερικανικές εκλογές
Εμείς δεν παρεμβαίνουμε στη γεωπολιτική των ΗΠΑ, έχουμε άλλα προβλήματα να λύσουμε, τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του «δεν επεμβαίνει στις εκλογές» στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαψεύδοντας μια θεωρία που προβάλουν ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι κοινοβουλευτικοί.
«Εμείς δεν παρεμβαίνουμε στις εκλογές, στη γεωπολιτική των ΗΠΑ», τόνισε ο Zelensky σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ταλίν της Εσθονίας όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφερόταν σε μια συνωμοσιολογική θεωρία την οποία προβάλουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και οι Ρεπουμπλικάνοι κοινοβουλευτικοί.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, η Ουκρανία ήταν η χώρα που υπέκλεψε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δημοκρατικού κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο του 2016 και όχι η Ρωσία.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ωστόσο έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ευθύνεται η Ρωσία για το χακάρισμα.
Την περασμένη εβδομάδα ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής David Nunes εκτίμησε ότι ο Τραμπ «έχει λόγους να ανησυχεί για την ουκρανική παρέμβαση στην προεκλογική εκστρατεία του».
Όμως μια πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου, η Fiona Hill, τον διέψευσε υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «μύθο» που καλλιεργεί η Ρωσία.
Ο Zelensky υπογράμμισε εξάλλου ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει «κανένα μπλοκάρισμα» της αμερικανικής βοήθειας προς τη χώρα του, παρά τις ανησυχίες που προκάλεσε η τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Trump το περασμένο καλοκαίρι.
Το τηλεφώνημα αυτό στάθηκε αφορμή για την έρευνα που διεξάγεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων με το ερώτημα της παραπομπής του Donald Trump.
Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος εκβίασε το Κίεβο, θέτοντας ως όρο για την αποδέσμευση της βοήθειας να ξεκινήσουν οι Ουκρανοί εισαγγελική έρευνα σε βάρος του πολιτικού αντιπάλου του, του πρώην αντιπροέδρου Joe Biden.
«Έχουμε πολλά προβλήματα, έχουμε τον πόλεμο στο Ντονμπάς, τα κατεχόμενα εδάφη, την προσάρτηση της Κριμαίας.
Έχουμε πράγματα να κάνουμε, πέρα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες», κατέληξε ο Zelensky.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης