Θετική εισήγηση του Euro Working Group για την ενεργοποίηση της επόμενης δέσμης μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Θετική εισήγηση του Euro Working Group για την ενεργοποίηση της επόμενης δέσμης μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους
Θετική εισήγηση για την ενεργοποίηση της επόμενης δέσμης των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους έκανε σήμερα (26/11) το EuroWorking Group
Θετική εισήγηση για την ενεργοποίηση της επόμενης δέσμης των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους έκανε σήμερα (26/11) το EuroWorking Group ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 4 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης.
Στα εν λόγω μέτρα συνολικού ύψους 767 εκατ. ευρώ συμεπριλαμβάνεται και η αποδέσμευση της επόμενης δόσης από τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP).
Η θετική εισήγηση του EWG που βασίστηκε στην θετική έκθεση των θεσμών στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να επικυρωθεί και επίσημα από τους υπουργούς Οικονομικών την ερχόμενη Τετάρτη.
Η εκταμίευση των ANFA και SMP αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά και την τυπική επικύρωση της απόφασης από τα εθνικά κοινοβούλια της Γερμανίας και της Ολλανδίας και πιθανώς πριν από το τέλος του έτους.
Σημειώνεται ότι στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου ένα από τα βασικά θέματα είναι η εξέταση της τέταρτης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας για την ελληνική οικονομία, με τους δανειστές να εξετάζουν κατά πόσο η Ελλάδα εφαρμόζει όλα τα συμφωνηθέντα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS