H πιο αποτελεσματική στρατηγική για τους μετανάστες είναι του Salvini στην Ιταλία

H πιο αποτελεσματική στρατηγική για τους μετανάστες είναι του Salvini στην Ιταλία
Ο Salvini της Lega στην πράξη με την πολιτική που ακολούθησε όταν ήταν υπουργός στην κυβέρνηση συνασπισμού κατάφερε να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ιταλία.
Η Ιταλία όχι ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός Κινήματος 5 Αστέρων και σοσιαλοδημοκρατών αλλά η Lega του Salnvini και τα Αδέλφια της Ιταλίας της Meloni που ανήκουν στα εθνικιστικά - πατρωτικά κινήματα καταλαμβάνουν ποσοστά σχεδόν 43% ξεπερνώντας τις δημοσκοπικές επιδόσεις του κυβερνητικού συνασπισμού.
Ο Salvini της Lega στην πράξη με την πολιτική που ακολούθησε όταν ήταν υπουργός στην κυβέρνηση συνασπισμού κατάφερε να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ιταλία.
Έστειλε αυστηρό μήνυμα στους διακινητές, απαγόρευσε πλοία και άλλα μέσα μεταφοράς να προσεγγίσουν τις Ιταλικές ακτές.
Η στρατηγική Salvini απέδωσε έως ότου αποχώρησε από την κυβέρνηση και άλλαξε στρατηγική η Ιταλία.
Έκτοτε, όπως και η Ελλάδα έτσι και η Ιταλία δέχονται μεγάλα κύματα μεταναστών.
Οι Ιταλοί πάντως υποστηρίζουν τον Salvini ενώ εντυπωσιακή είναι η ανάκαμψη της Meloni που έχει αναρριχηθεί στο 10% και θα μπορούσε να είναι ο νέος πολιτικός σύμμαχος του Salvini.
Image
 
O Salvini έφυγε οι μετανάστες ήρθαν κατά χιλιάδες στην Ιταλία

Ο Salvini έφυγε οι μετανάστες ήρθαν κατά χιλιάδες σε Ιταλία και Ελλάδα είναι το συμπέρασμα μιας ενδιαφέρουσας ανάλυσης του Gatestone Institute.
Επίσης αναλύεται ο ύποπτος ρόλος της ΜΚΟ Open Arms και επισημαίνεται ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι οι λαθρομετανάστες είναι οικονομικοί μετανάστες δεν προέρχονται από εμπόλεμη ζώνη.
Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας, έχει δεσμευθεί να ανατρέψει την σκληρή προσέγγιση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Matteo Salvini για τη μεταναστευτική πολιτική, φαίνεται να προκάλεσε ένα νέο κύμα μαζικής μετανάστευσης από τη βόρεια Αφρική.
Περισσότεροι από 14.000 μετανάστες έφτασαν στις ιταλικές ακτές από τότε που η νέα κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα στις 5 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM).
Πολλοί από τους λαθρομετανάστες φτάνουν στην Ιταλία χρησιμοποιώντας νέες διαδρομές ξεκινώντας από την Τουρκία.
Οι μαφίες λαθρομεταναστών χρησιμοποιούν επίσης νέες διαδρομές στη Νότια Μεσόγειο για να μεταφέρουν τους ανθρώπους στην Ιταλία από την υποσαχάρια Αφρική.
Τις τελευταίες εβδομάδες, εγκληματικές ομάδες χρησιμοποίησαν μικρά σκάφη για τη μεταφορά μεταναστών από τη Λιβύη στην Τυνησία κ.α..
Ταυτόχρονα, η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας φαίνεται επίσης να υιοθετεί μια πιο επιεική προσέγγιση στα σκάφη διάσωσης των ευρωπαϊκών φιλανθρωπικών οργανώσεων, τα οποία ωστόσο έχουν κατηγορηθεί για συντονισμό με τις μαφίες λαθρομεταναστών.
Ενώ ο Salvini είχε απαγορεύσει στα πλοία διάσωσης μεταναστών να αποβιβάζονται σε Ιταλικά λιμάνια, η πιο επιεικής προσέγγιση της νέας κυβέρνησης φαίνεται να ενθαρρύνει επίσης τις ευρωπαϊκές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ).
Στις 23 Σεπτεμβρίου, η ισπανική ΜΚΟ Open Arms ανακοίνωσε ότι θα επαναλάβει τις μεταναστευτικές διασώσεις στο πλοίο Astral.
Η ισπανική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να υιοθετήσει πιο σκληρή γραμμή εναντίον της ΜΚΟ «Open Arms».
Στις 21 Αυγούστου, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ισπανίας Κάρμεν Κάλβο δήλωσε στο ραδιόφωνο της Cadena SER ότι το Open Arms δεν είχε άδεια μετακίνησης μεταναστών και θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 900.000 ευρώ για παραβίαση της απαγόρευσης της ναυσιπλοΐας στις θάλασσες της Λιβύης.
Η απειλή αυτή δεν φαίνεται να αποθάρρυνε την ΜΚΟ Open Arms.
Τώρα λέει ότι θα διασώσει τους μετανάστες στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
ΜΚΟ, όπως το open Arms, ισχυρίζονται ότι διαδραματίζουν ένα ανεκτίμητο ανθρωπιστικό ρόλο στη διάσωση των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο ωστόσο οι στατιστικές δείχνουν κάτι εντελώς διαφορετικό.
Από αυτούς που έφθασαν στην Ιταλία κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του 2019, οι 600 (21%) ήταν από την Τυνησία, οι 400 (14%) ήταν από το Πακιστάν.
Οι 300 (10%) ήταν από την Αλγερία, επίσης 300 (10%) προέρχονταν από το Ιράκ.
Οι 200 (7%) ήταν από την Ακτή του Ελεφαντοστού και επίσης 200 (7%) ήταν από το Μπαγκλαντές και οι 100 (3,5%) ήταν από το Σουδάν.
Επίσης 100 (3,5%) ήταν από το Ιράν και 100 (3,5%) ήταν από το Μαρόκο και 50 (1,7%) ήταν από την Αίγυπτο, σύμφωνα με την UNHCR.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότεροι από τους μετανάστες που φτάνουν στην Ιταλία είναι οικονομικοί μετανάστες, όχι πρόσφυγες που φεύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες.
Σε μερικές περιπτώσεις, οι μετανάστες που φθάνουν στην Ιταλία αλλά και στην Ελλάδα είναι σκληροί εγκληματίες που υποδύονται τον ρόλο του μετανάστη – λαθρομετανάστη.
Μέχρι στιγμής μόνο έξι κράτη της ΕΕ συμφώνησαν για την αναδιανομή των μεταναστών η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Μάλτα και η Ισπανία.
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Giuseppe Conte επέμεινε ότι το ζήτημα της μετανάστευσης δεν πρέπει πλέον να τροφοδοτεί αντι-ευρωπαϊκή προπαγάνδα.
Είπε επίσης ότι η υπιότερη γραμμή της κυβέρνησης για την παράνομη μετανάστευση βασίζεται στη "φόρμουλα ενός νέου ανθρωπισμού".
Βασικά, η Ιταλία λέει στην Ευρώπη ότι εγκαταλείπουμε την πολιτική του παρελθόντος.
Στέλνει ένα μήνυμα ότι η Ιταλία επέλεξε να επανέλθει στη γραμμή της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, αντί να ευθυγραμμιστεί με χώρες [κατά των μεταναστών] όπως η Ουγγαρία και την Πολωνία.
Ο Salvini καταδίκασε τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας ότι ακολουθεί την γραμμή άλλων χωρών.
Ο Salvini επίσης κατηγόρησε το Conte για την νέα πλημμύρα  μαζικής μετανάστευσης:
Ο Conte άνοιξε ξανά τα ιταλικά λιμάνια, και μετά από 2 χρόνια ξανά οι μετανάστες έρχονται ανέφερε ο Salvini.
Με βάση τα στοιχεία όταν ο Salnvini ανακοίνωσε τις σκληρές πολιτικές μετανάστευσης τον Ιούνιο του 2018, ο αριθμός των αφίξεων μεταναστών στην Ιταλία - καθώς και ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων - μειώθηκε δραστικά.
 Ο αριθμός των νέων αφίξεων μειώθηκε από 119.369 το 2017 σε 23.370 το 2018, δηλαδή μείωση κατά 80%, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.
Κατά την ίδια περίοδο, ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων μειώθηκε από 2.873 σε 1.311 σημειώνοντας μείωση άνω του 50%.
Παρόμοια τάση συνεχίστηκε το 2019  περίπου 2.800 μετανάστες έφθασαν στην Ιταλία δια θαλάσσης μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου του 2019, σε σύγκριση με 16.600 κατά το α΄ 6μηνο του 2018 και 83.800 το 2017, σύμφωνα με την UNHCR.
Αυτή η πτωτική τάση αντιστράφηκε σαφώς αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο, όπως δείχνουν τα στοιχεία.
Η επιστροφή της μαζικής μετανάστευσης στην Ιταλία είναι πιθανό να ωθήσει τους Ιταλούς ψηφοφόρους πιο μαζικά στον Salvini, ο οποίος είναι πλέον ο πιο αξιόπιστος πολιτικός στην Ιταλία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS